Home > Agenda > Kate Ryan pe urmele succesului

Kate Ryan pe urmele succesului

Tabu: Uitându-mă prin biografia ta, am descoperit o poveste plină de succes; ca și cum ai fi fost unul dintre acei copii care s-au născut să devină faimoși. Tu te simți așa?
Kate Ryan: Mă consider foarte norocoasă pentru succesul pe care-l am. Pe lângă faptul că fac ceea ce-mi place cel mai mult – scriu versuri, înregistrez și compun muzică –, am ocazia să călătoresc prin toată lumea și să cunosc o mulțime de oameni interesanți. Succesul meu se datorează mai multor lucruri: în primul rând unei munci grele, combinate cu noroc și cu o echipă entuziastă care lucrează pentru mine.

Tabu: Faci parte dintr-o familie de muzicieni; la 8 ani cântai la pian și chitară și ai luat lecții de canto de la mătușa ta, profesoară la Conservator. De ce nu ai ales o carieră în muzica clasică în loc de Pop?
K.R.: Am fost atrasă de Pop dintotdeauna. Când eram mică, o imitam pe Madonna – mă îmbrăcam și mă coafam ca ea, îi cântam melodiile. Sunt un autodidact, am învățat foarte multe lucruri singură, cântând mult.

Tabu: Ești o persoană cu înclinații artistice. Ai studiat Artele și te-ai specializat în design de bijuterii. Ai ales totuși muzica. De ce?
K.R.: Eram încă la școală când cariera mea muzicală a înce­put, deci totul a decurs foarte natural. Cred, mai degrabă, că muzica m-a ales pe mine. Chiar și profesorii mei de la facultate îmi spun că au fost mereu convinși că muzica era ceea ce-mi doream cu adevărat și că prin ea voi reuși.

Tabu: Ai lansat al patrulea album în luna mai. Prin ce se diferențiază acesta de cele anterioare? Ce e nou și special în el?
K.R.: Ultimul meu album merge mai mult pe linia electro-dance. Am încercat să alegem piese foarte bune pentru remixuri ca „Ella Ella L’a“ și „Toute premiere fois“. De asemenea, multe dintre piesele de pe acest album sunt compuse de mine împreună cu producătorii. Este și prima dată când realizez un duet; a fost foarte plăcut și de aceea acum înregistrez un alt duet cu Soraya pentru albumul său.

Tabu: Belgia are o scenă muzicală foarte prolifică și interesantă în ultimii ani. Care sunt artiștii tăi belgieni preferați și de ce?     
K.R
.: Am un mare respect pentru toți artiștii belgieni; unii dintre ei sunt prietenii mei. Îmi plac foarte mult Milk Inc și Danzel, dar și cei mai alternative ca Goose și dEUS.

Tabu: Ce te inspiră cel mai mult atunci când compui versurile pentru piesele tale? Imagini, amintiri, sentimente?
K.R.: Toate acestea mă inspiră. Am întotdeauna reportofonul și laptopul cu mine pentru ca, atunci când am o idee, s-o înregistrez imediat. Sunt foarte influențată de trăirile mele cotidiene și de experiențele prin care am trecut. Scrisul este o foarte bună terapie; îl recomand tuturor.

Tabu: Care e cea mai dragă amintire pe care o păstrezi de la un concert? Unde ți-a plăcut cel mai mult să cânți?
K.R: Am avut niște show-uri foarte bune în Polonia, în fața a zece mii de oameni; și în Spania și în Germania mi-a plă­cut foarte mult. Sper să ajung și în România cât de curând.


Comenteaza acest articol

Kate Ryan pe urmele succesului

by realitatea   2 min
0