Home > Health > Ketamina ar putea fi folosită pentru tratarea dependenței de alcool

Ketamina ar putea fi folosită pentru tratarea dependenței de alcool

ketamina

Oamenii de știință din Marea Britanie spun că ketamina ar putea fi folosită pentru tratarea dependenței de alcool. Ketamina ar putea trata și alte dependențe, susțin cercetătorii de la University College din Londra.

Experții au zis că amintirile legate de alcool îi face pe dependenți să se reapuce de băutură și sunt de părere că drogul ar putea fi folosit pentru a slăbi sau a șterge complet amintirile respective. În același fel, drogul ar putea stopa mai multe tipare de comportament nociv.

Studiul a implicat 55 de bărbați și 35 de femei care beau aproximativ 15 litri de bere pe săptămână – de cinci ori mai mult decât limita recomandată – dar nu au fost diagnosticați cu dependență de alcool și nu au primit niciun tratament. Cei care au participat la studiu susțin că au băut mai puțin după un „tratament” cu ketamină, iar dorința lor de a bea a scăzut după nouă luni.

E nevoie însă de investigații suplimentare.

Ce este ketamina?

Ketamina a fost folosită ca anestezic pentru procedurile medicale prima dată în clinicile veterinare, apoi pe oameni după ce FDA a aprobat-o pentru uz uman în 1970. La scurt timp, a prins în rândul psihonauților și apoi în cluburile de noapte din anii ’80 și ’90.

Ketamina este mai populară ca drog recreațional în Marea Britanie și în Asia de Sud-Est decât în Statele Unite. Ketamina este folosită acum pentru tratarea depresiei, tulburării obsesiv-compulsive și altor boli mintale.

Ketamina este clasificată ca drog din clasa B, ceea ce înseamnă că este ilegal să consumați, să transportați, să produceți sau să vindeți.

Ce riscuri prezintă consumul de ketamină:

  • probleme grave la vezica urinară
  • somatizare
  • confuzie
  • probleme cu memoria
  • paralizia mușchilor
  • halucinații
  • depresie

 

Articole asemanatoare
creierul
Obiceiul nociv care îți distruge creierul
Mallorca și Ibiza va împiedica consumul excesiv de alcool al turiștilor – în câteva zone
Crăciun
Milenarii consumă acum mai puțin alcool și cred că e cool să facă un Crăciun teetotal
alcool
Poliţia Română a lansat o melodie împotriva consumului de alcool

Comenteaza acest articol

Ketamina ar putea fi folosită pentru tratarea dependenței de alcool

by Andreea Damian   1 min
0