Tabu
HEALTH Slider

Ketchup-ul ar putea preveni această formă de cancer, frecventă la români

ketchup

Cercetătorii de la Universitatea Politehnică din Valencia, Spania, au făcut noi descoperiri interesante cu privire la sosurile de roșii pentru gătit. Studiul sugerează că sosurile de roșii, inclusiv ketchup-ul, ne pot proteja corpul de cancer.

Oamenii de știință au studiat cu atenție roșia și au descoperit că sosurile preparate cresc nivelurile de bacterii sănătoase prezente în intestin. Iar sosul este un excelent probiotic, pentru că rândul  lor roșiile au un efect probiotic mult mai bun atunci când sunt gătite sub formă de sos, spre deosebire de consumul lor crud.

Cercetatorii spanioli au analizat modul în care digestia afectează antioxidanții, care sunt responsabili cu protejarea celulelor, prezente în sosul de roșii. S-a descoperit că sosul de roșii gătit este mai bun decât roșiile crude, deoarece gătitul păstrează o substanță chimică numită licopen, care stimulează efectul probiotic și încurajează creșterea bacteriilor sănătoase în intestin.

În cadrul studiului, cercetătorii de la Universitatea Politehnică din Valencia au examinat toate efectele extractelor de roșii pe care le au acestea asupra cancerului gastric, scrie mirror.co.uk. Rezultatele au arătat că au încetinit capacitatea celulelor canceroase de a se răspândi și, în final, au dus la moartea celulei.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că rezultatele ar putea conduce la realizarea mai multor studii cu privire la prevenirea cancerului la stomac, precum și utilizarea dietei pentru susținerea tratamentelor convenționale pentru cancer.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Azi e ziua mondială Emoji – adică a emoticoanelor pe care folosim zilnic

realitatea

Suma exorbitantă pe care o cere fratele lui Pablo Escobar să-l înlăture de la putere pe Trump

Andreea Damian

Meteora, un colt de rai pe Pamant – fotografii Cristiana Apostol

realitatea

Manichiura cu furnici vii a înfuriat activiștii pentru drepturile animalelor

Andreea Damian

Cea mai sexy femeie din lume a anunțat că e însărcinată cu primul copil

Andreea Damian

Filmele horror celebre pentru legătura lor cu România, vampiri și mai nou, demoni

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu