Home > Health > Ketchup-ul ar putea preveni această formă de cancer, frecventă la români

Ketchup-ul ar putea preveni această formă de cancer, frecventă la români

ketchup

Cercetătorii de la Universitatea Politehnică din Valencia, Spania, au făcut noi descoperiri interesante cu privire la sosurile de roșii pentru gătit. Studiul sugerează că sosurile de roșii, inclusiv ketchup-ul, ne pot proteja corpul de cancer.

Oamenii de știință au studiat cu atenție roșia și au descoperit că sosurile preparate cresc nivelurile de bacterii sănătoase prezente în intestin. Iar sosul este un excelent probiotic, pentru că rândul  lor roșiile au un efect probiotic mult mai bun atunci când sunt gătite sub formă de sos, spre deosebire de consumul lor crud.

Cercetatorii spanioli au analizat modul în care digestia afectează antioxidanții, care sunt responsabili cu protejarea celulelor, prezente în sosul de roșii. S-a descoperit că sosul de roșii gătit este mai bun decât roșiile crude, deoarece gătitul păstrează o substanță chimică numită licopen, care stimulează efectul probiotic și încurajează creșterea bacteriilor sănătoase în intestin.

În cadrul studiului, cercetătorii de la Universitatea Politehnică din Valencia au examinat toate efectele extractelor de roșii pe care le au acestea asupra cancerului gastric, scrie mirror.co.uk. Rezultatele au arătat că au încetinit capacitatea celulelor canceroase de a se răspândi și, în final, au dus la moartea celulei.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că rezultatele ar putea conduce la realizarea mai multor studii cu privire la prevenirea cancerului la stomac, precum și utilizarea dietei pentru susținerea tratamentelor convenționale pentru cancer.

 

 

 

Articole asemanatoare
Beyonce
Beyonce se teme că va muri, după ce tatăl ei a fost diagnosticat cu cancer mamar
carne roșie
Adevărul despre consumul de carne roșie. Oamenii de știință se contrazic
Rod Stewart
Rod Stewart, diagnosticat cu cancer
marcia cross
Marcia Cross, despre cancerul ei: „A fost unul dintre cele mai mari cadouri pe care le-am putut avea”

Comenteaza acest articol

Ketchup-ul ar putea preveni această formă de cancer, frecventă la români

by Andreea Damian   1 min
0