Tabu
FASHIONSlider

KuToo, o campanie împotriva obligativităţii purtării tocurilor înalte la serviciu

Aproximativ 19.000 de persoane au semnat o petiție prin care solicită guvernului japonez să modifice codul vestimentar prin care femeile sunt obligate să poarte tocuri înalte la locul de muncă.

Petiția a fost lansată de Yumi Ishikawa, care spune că a fost obligată să poarte tocuri înalte deși lucra pentru o firmă de pompe funebre. Postările ei pe Twitter despre această problemă au devenit virale, cu mai mult de 30.000 de distribuiri. Astăzi (luni, 3 iunie 2019), am depus o petiţie pentru a solicita o lege care să interzică angajatorilor să impună femeilor purtarea tocurilor înalte, lucru care reprezintă discriminare sexuală şi constituie hărţuire”, a declarat Ishikawa reporterilor, după ce s-a întâlnit cu responsabili din ministerul Muncii, potrivit The Guardian.

Campania se desfășoară sub sloganul „#KuToo”, un joc de cuvinte între „kutsu” (pantof) şi „kutsuu” (durere) și se referă și la mișcarea #MeToo, potrivit Kyodo News.

Campania a fost inițiată de actrița japoneză Yumi Ishikawa

Semnatarii petiției spun că purtarea tocurilor înalte este considerată obligatorie atunci când se depun cereri pentru un loc de muncă. Yumi Ishikawa, de asemenea, actriță, a declarat: „Sper că această campanie va schimba norma socială, astfel încât să nu fie considerat un obicei prost atunci când o femeie poartă pantofi cu talpă joasă, ca și bărbații”.

Nu este prima dată când a fost lansată o campanie pentru a schimba codurile vestimentare la locul de muncă în cazul femeilor. Nicola Thorp a înființat o petiție care solicita modificarea legilor codului britanic de îmbrăcăminte după ce i s-a cerut să poarte tocuri înalte la o companie de finanțare. Cazul ei a determinat începerea unei anchete privind codurile vestimentare la locul de muncă de către un comitet de deputați, care a adus în discuție și alte cazuri din Marea Britanie. Cu toate acestea, guvernul a refuzat să modifice legea, pretinzând că există deja o cale de atac în temeiul Legii privind egalitatea din 2010.

În 2015, directorul festivalului de film de la Cannes și-a cerut scuze pentru că femeilor li s-a refuzat accesul pe covorul roșu pentru că nu au purtat tocuri înalte. Festivalul de Film de la Cannes a păstrat codul vestimentar, în ciuda unui protest al actriței Julia Roberts, care în anul următor a pățit desculță pe covorul roșu. În 2017, în provincia Columbia Britanică din Canada a interzis companiilor să impună angajatelor purtarea tocurilor înalte, calificând această practică drept periculoasă şi discriminatorie.

ARTICOLE SIMILARE

Cercetătorii au descoperit o legătură între mamele stresate și copiii supraponderali

Andreea Damian

Mihai Petre a ajuns pe mâna chirurgului-ortoped. Ce i s-a întâmplat

Andreea Damian

Mandy Moore îl desființează pe fostul ei soț, Ryan Adams, acuzat de abuz emoțional și sexual

Andreea Damian

Dovada indubitabilă că Jennifer Aniston speră la o împăcare cu Brad Pitt

Andreea Damian

Reteta vegetariana pentru o vara racoroasa – vinete umplute

realitatea

Poșeta făcută din materiale reciclate și prețul ei exorbitant: 6,7 milioane de dolari!

Andreea Damian

2 comentarii

Scrie un comentariu