Home > Lifestyle > La 9 ani, Laurent Simons este cel mai tânăr absolvent de facultate din lume

La 9 ani, Laurent Simons este cel mai tânăr absolvent de facultate din lume

Laurent Simons

Laurent Simons este un băiețel de 9 ani, din Olanda, cu un coeficient de inteligență de 145. Copilul este un geniu, urmând să devină cel mai tânăr absolvent universitar din lume. Părinții lui speră la un loc la Universitatea din Oxford.

Laurent are speranțe ca într-o zi să devină astronaut sau cardiolog.

Laurent este copleșit de oferte de la universitățile de top din lume pentru a-și continua studiile postuniversitare. Băiatul care studiată în prezent inginerie electrică la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven urmează să-și primească diploma de inginer luna viitoare după ce și-a încheiat studiile în doar nouă luni. Micul geniu va primi titlul de cel mai tânăr absolvent din lume de la Michael Kearney, care a terminat facultatea la Universitatea Alabama la vârsta de zece ani.

Laurent Simons, care a terminat liceul la opt ani după ce a parcus întregul program în 18 luni, are speranțe ca într-o zi să devină astronaut sau cardiolog. Laurent Simons a spus pentru The Telegraph că vrea să călătorească în California pentru a-și continua studiile, deoarece vremea este bună acolo, dar tatăl său, Alexander, este dornic să ia în considerare mutarea în Marea Britanie. De asemenea, profesorul elvețian John Wilkes, care i-a predat lui Laurent la cursurile de vară, a dezvăluit că îl va sfătui pe copil să studieze la Universitatea Oxford.

Laurent s-a născut în Belgia dar trăiește la Amsterdam, vorbește patru limbi și este adesea comparat cu Albert Einstein și Stephen Hawking.

Profesorii lui îl descriu pe acesta ca fiind „pur și simplu extraordinar”. „Larent este cel mai inteligent student pe care l-am avut vreodată. Și nu doar că este extrem de inteligent, dar este și un băiat simpatic”, a spus un profesor.  Părinții lui, Lydia și Alexander, au spus că inițial nu au crezut că fiul lor este un geniu, după cum spuneau bunicii lui. Însă, când profesorii l-au supus la anumite teste pentru a afla cât de genial este micuțul, aceștia au fost surprinși.


Comenteaza acest articol

La 9 ani, Laurent Simons este cel mai tânăr absolvent de facultate din lume

by Andreea Damian   1 min
0