Tabu
LIFESTYLE

La 95 de ani, Beligan câştigă 1.000 de lei pe spectacol

Maestrul Radu Beligan figurează în Cartea Recordurilor drept cel mai longeviv actor pe scena de teatru şi, deşi are 95 de ani, împliniţi în decembrie, nici că dă semne de retragere. Sunt însă cârcotaşi care s-au grăbit să afirme că ar fi cazul ca Beligan să se retragă, pentru că trecerea anilor şi-a pus nemilos amprenta pe trupul şi pe mintea sa.

Actorul Mitică Popescu (77 de ani), un bun camarad de viaţă de-al artistului, este în tabăra lui Radu Beligan: “Oftez când aud asemenea comentarii. Să le fie ruşine celor care comentează urât. El este o lecţie pentru toţi actorii tineri despre cum trebuie să joace. Ce minte poate să aibă… Îi doresc să-i dea Dumnezeu sănătate să poată să joace în continuare! Ce sufleur să aibă? De altfel, nici nu ar avea cum, pentru că n-aude bine şi are aparat auditiv. Este un om disciplinat. Era primul care venea la teatru, la Comedie, unde lucram împreună, şi cunoştea rolurile bine. E păcat, mare păcat. Probabil că deranjează pe cineva”.

Artistul este revoltat şi că soliştii din generaţia tânără încasează câte 3.000 de euro pentru o oră de playback sau că se umplu de bani la chefuri, în timp ce actorii trebuie să se mulţumească cu puţin: “Beligan ia în jur de 1.000 de lei pe un spectacol, din care plăteşte impozit 16% la stat. Am vrut să cumpăr două bilete la piesa «Egoistul», de la Teatrul Naţional, ca să-l văd, dar a trebuit să rog pe cineva să mi le reţină, pentru că se vindeau imediat”,  declarat Mitica Popescu pentru libertatea.ro.

ARTICOLE SIMILARE

Reactia lui Dani Otil cand a aflat de “relatia” dintre Mihaela Radulescu si Daniel Constantin e geniala!

Fostul sot al Danielei Gyorfi si-a refacut viata in America! “Cel mai mare regret al meu e ca am divortat de Gelu”

Drama nestiuta a Valentinei Pelinel! “Am fost distrusa!”

Cum arata Oana Roman, gravida in sase luni

Iulia si Mihai Albu vor sa se recasatoreasca!

Apa potabilă cu plastic, un produs încă nereglementat

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu