Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

La ce temperatură se spală hainele pentru a distruge coronavirusul

Coronavirusul poate supravieţui şi pe haine, spun specialiștii. Chiar dacă cea mai eficientă metodă de prevenţie a infecţiei cu noul coronavirus este spălarea frecventă a mâinilor cu apă şi săpun, există şi alte recomandări pentru a reduce riscul de infecţie. Printre acestea se numără dezinfectarea hainelor cu care am fost îmbrăcaţi în afara casei.

Specialiştii recomandă să evităm spălarea hainelor la o temperatură mică, pentru că aceasta nu distruge eficient virusurile. Majoritatea virusurilor nu rezistă la temperaturi peste 60 de grade Celsius, aşa că este indicat să setăm temperatura la maşina de spălat peste această valoare. În special prosoapele, lenjeria de pat, eşarfele, lenjeria intimă şi hainele copiilor trebuie spălate la temperaturi ridicate.

Dar şi hainele de zi cu zi trebuie dezinfectate, pentru că intră în contact cu multe suprafeţe posibil contaminate. Pentru că multe articole vestimentare sunt realizate din materiale sensibile la temperaturile ridicate, este indicată folosirea unor produse pe bază de alcool, care nu pătează hainele, dar elimină foarte eficient bacteriile şi virusurile, chiar şi la o temperatură mai mică a apei.

O altă recomandare este să călcaţi hainele. Temperatura fierului de călcat poate ajunge până la 100 de grade Celsius, temperatură la care nu rezistă niciun microb.

ARTICOLE SIMILARE

Primul hotel Louis Vuitton

realitatea

Coral viu: culoarea anului de la Pantone – cu care ne mințim în 2019

realitatea

Helen Mirren a atacat Netflix la convenţia CinemaCon din Las Vegas

Andreea Damian

6 tipuri de acnee, de la cel mai blând la cel mai sever

Andreea Damian

Când vor avea loc festivalurile UNTOLD, NEVERSEA și ELECTRIC CASTLE în 2021

Andreea Damian

Steaua 25! ANA MARIA PRODAN – incendiara in TABU / FOTO si interviu!

realitatea

Scrie un comentariu