Tabu
FASHIONSlider

La modă, cu haine realizate din deșeuri adunate de pe plajă. FOTO

Ideea unei artiste de a curăța plajele din Los Angeles și Sydney, Australia, a fost aplaudată de activiștii de mediu. Deșeurile i-au folosit la crearea unei colecții de haine specială, realizată 100% din gunoaie găsite pe malul oceanului.

Colecția „Beach Couture: A Haute Mess ” trage de fapt un semnal de alarmă asupra poluării mărilor și oceanelor cu plastic și materiale care nu sunt biodegradabile.

Marina DeBris, autoarea proiectului, a folosit pentru ținute tot ce a găsit pe plajă: umbrele de plajă stricate, cioburi de sticlă, doze de suc, capace de plastic și de metal, pungi, nylon, etc. Apoi a colaborat cu fotografa Lisa Bevis, hair stylistul Nina Paskowitz și makeup artistul Andrew Shulman pentru o ședință foto de neuitat, care a avut loc într-un centru de reciclare.

Modelele Kelli Kickham și Aria Love au fost mai mult decât încântate să poarte ținutele haute mess.

Marina DeBris a fost dintotdeauna interesată de aspectul plajelor și s-a preocupat îndeaproape să le păstreze curate. De 16 ani și-a dedicat timpul colectând deșeurile și gunoaiele de pe plajele din Los Angeles și Sydney, însă de câțiva ani a realizat că ar putea recicla o parte din ele. În 2009 i-a venit ideea de a le utiliza în proiectele sale de artă.

Cu puțină creativitate și ironie, dar cu mult umor au luat naștere pe rând Trashion, Bedtime stories, Pearls B4swine, o parte din proiectele sale de artă, prietenoase cu mediul. Marina DeBris este considerată de colegii de breaslă cea mai originală artistă, pentru că orice gunoi intră pe mâna ei se transformă în artă.

ARTICOLE SIMILARE

Andreea Bălan rupe tăcerea după ce s-a sărutat cu Jador: „Sunt mai ceva ca un rockstar”

Andreea Damian

8 dintre cele mai controversate alimente din lume

Andreea Damian

Românca Ioana Gomoi a făcut carieră în China! De ce nu se teme femeia de coronavirus?

Tabu Tabu

Inca o vedeta de la Hollywood imbracata de Maria Lucia Hohan!

Cadoul scump pe care Meghan Markle intenționează să i-l ofere fiicei sale, Lilibet

Andreea Damian

Jennifer Lopez sau Hilary Duff?

realitatea

Scrie un comentariu