Home > Fără categorie > La Paris, Dior îi aminteşte noii generaţii de feminismul anilor 60

La Paris, Dior îi aminteşte noii generaţii de feminismul anilor 60

Maria Grazia Chiuri, prima femeie designer de la Christian Dior îşi continuă prezentările de modă cu tema femeii puternice, femeii independente.

Ea consideră că moda reprezintă imaginea publică a feminităţii. “Munca mea ca designer constă în a crea garderoba perfecta pentru imaginea pe care femeile vor să o prezinte despre ele. Trebuie să ascultăm ce spun femeile, să auzim care este punctul de vedere al noii generaţii de femei despre lume” a spus ea la Muzeul Rodin, după spectacolul care a deschis evenimentul Paris Fashion Week.

Este al patrulea sezon la care participă Maria Grazia Chiuri, cea care a lansat tricoul Dior pe care scria “Toţi ar trebui să fim feminişti” iar mesajul pentru prezentarea ei de modă de acum a fost “Drepturile femeilor sunt drepturile omului”. Designerul s-a inspirat din expoziţia despre anul 1968 de la Muzeul de Artă Modernă din oraşul său natal – Roma. Întoarsă la Paris, Maria Grazia Chiuri a cercetat arhivele Dior din acel an şi a găsit o poză cu o tânără care stătea în faţa unui magazine ţinând în braţe o pancartă pe care scria “Susţineţi fusta mini” – în semn de protest împotriva hainelor uşor conservatoare ale designerului care reprezenta pe atunci Dior – Marc Bohan. Apoi a aflat că Marc Bohan a introdus o serie nouă, dedicată exclusiv tinerelor pentru a le oferi exact genul de haine pe care şi-l doreau. Ceea ce, spune ea, dovedeşte faptul că moda se schimbă în funcţie de cerinţele femeilor şi nu invers. Cel puţin la Dior.

Noua estetică a colecţiei Dior se bazează pe logouri puternice sub straturi de haine transparente, jachete combinate cu fuste fluide, o combinaţie între anii 60 şi un stil uşor băieţesc. Atracţia colecţiei a fost un pulover alb-negru pe care scria cu litere de tipar “Am spus nu, nu, nu şi nu” – cu legătură directă la cazurile de hărţuire sexuală şi faptul că încă mai sunt oameni care consideră că uneori NU poate să însemne DA.

Articole asemanatoare
moda
Pandemia a schimbat tendințele și felul în care ne îmbrăcăm anul acesta
moda
De ce demonstrarea luxului nu mai este în tendință. Un nou fenomen este tot mai popular
Dior
Dior își prezintă noua colecție Haute Couture sub forma unui film cu sirene și nimfe
Upcycling fashion sau cum să reciclăm moda

Comenteaza acest articol

La Paris, Dior îi aminteşte noii generaţii de feminismul anilor 60

by Dora Constantinovici   1 min
0