Tabu
Image default
HEALTH PEOPLE Slider

Lady GaGa, despre boala cumplită și fără leac de care suferă: „Am dureri groaznice în fiecare zi”

Dincolo de succesul internațional de care se bucură Lady Gaga se ascunde o mare suferință, știută și trăită în tăcere de artista de 32 de ani. Vedeta americană a vorbit deschis despre durerile care o macină în ediția din luna octombrie a revistei Vogue, pe a cărei copertă apare. Boala cumplită de care suferă aceasta, fibromialgia, i-a schimbat radical viața, devenind parte din ea.

Lady Gaga a spus că ar trebui să învățăm câte ceva despre afecțiunea care i-a afectat grav viața personală și cariera. Fibromialgia, maladie cronică ce provoacă dureri multiple şi difuze, însoţite de tulburări ale stării de dispoziţie, nu doar că îi provoacă suferințe fizice grave. Boala i-a afectat cariera! Anul trecut, Lady Gaga a amânat 18 concerte din cauza durerilor puternice, care au trimis-o și pe patul de spital.

Unii specialişti consideră că fibromialgia este o boală „misterioasă”, atipică, deoarece are simptome precum durerile în tot corpul, oboseala, tulburările de somn, fiind greu de diagnosticat corect. Mai mult, fibromialgia afectează între 2%-5% din populaţie, preponderent femei. Lady Gaga crede că boala, în cazul ei, s-a declanșat în adolescență și s-a înrăutățit progresiv din cauza stresului.

La început medicii erau reticenți și credeau că boala era doar închipuirea cântăreței, dar acum sunt de acord că durerea ca simptom al fibromialgiei este foarte reală. Lady Gaga își dorește ca oamenii să ia în serios afecțiunea de care suferă. „Mă enervează oamenii care nu cred că fibromialgia este reală. Pentru mine și cred că și pentru alte persoane, este un ciclon de anxietate, depresie, traumă și panică, toate îmi suprasolicită sistemul nervos și apoi rezultatul este durerea. Oamenii trebuie să fie mai înțelegători. Durerea cronică nu este o joacă. În fiecare zi te trezești și nu știi ce vei simți”, a spus cântăreața de muzică pop.

Experții sunt de acord cu Lady Gaga. Un studiu publicat în Jurnalul Asociației Internaționale pentru Studiul Durerii a constatat că tulburarea de stres post-traumatic poate fi un factor de risc pentru fibromialgie.

Artista s-a confesat în documentarul „Gaga: Five Feet Two” că suferă de fibromialgie și a împărătășit cu fanii pe Twitter mai multe remedii pe care le-a încercat. „Vreau să ajut la creșterea gradului de conștientizare și la conectarea celor care o au. Putem toți să împărtășim ceea ce ne ajută/doare”, a scris vedeta pe contul de Twitter.

Fibromialgia este o boală complexă cu simptome variate: durere, epuizare, hiperestezie, tulburări de memorie, tulburări digestive și tulburări de somn. Este o boală invizibilă care duce deseori la depresie, epuizare și abandonare. Nu exista tratament care să vindece boala, scopul acestuia fiind reducerea simptomelor.

Lady Gaga, pe numele real Stefani Joanne Angelina Germanotta, a vorbit de mai multe ori în mod public despre lupta ei împotriva depresiei, tulburărilor de alimentație și afecțiunilor cronice de care a suferit de-a lungul carierei sale, pe parcursul căreia a înregistrat cinci albume de studio și a câștigat numeroase premii de prestigiu.

Zvonurile legate de boala artistei au apărut anul trecut când vedeta a postat pe Instagram o poză în care menționa durerile de care suferă.

View this post on Instagram

I have always been honest about my physical and mental health struggles. Searching for years to get to the bottom of them. It is complicated and difficult to explain, and we are trying to figure it out. As I get stronger and when I feel ready, I will tell my story in more depth, and plan to take this on strongly so I can not only raise awareness, but expand research for others who suffer as I do, so I can help make a difference. I use the word "suffer" not for pity, or attention, and have been disappointed to see people online suggest that I'm being dramatic, making this up, or playing the victim to get out of touring. If you knew me, you would know this couldn't be further from the truth. I'm a fighter. I use the word suffer not only because trauma and chronic pain have changed my life, but because they are keeping me from living a normal life. They are also keeping me from what I love the most in the world: performing for my fans. I am looking forward to touring again soon, but I have to be with my doctors right now so I can be strong and perform for you all for the next 60 years or more. I love you so much.

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga) on

ARTICOLE SIMILARE

Puya a pus muzica pe pauză și s-a apucat de afaceri

Andreea Damian

Rihanna a fost numită ambasadoare a statului Barbados

Andreea Damian

Cum să-ți vopsești părul cu ingrediente naturale

Andreea Damian

Kanye West: Am rugat oamenii care lucrează la albumul meu să nu facă sex premarital

realitatea

COUPLE ALERT | Jennifer Aniston și David Schwimmer, mai mult decât „prieteni”

Andreea Damian

Meghan Markle și Prințul Harry au făcut un anunț foarte important

Andreea Damian

2 comentarii

Boala fără leac de care suferă Lady Gaga, care nu îi permite să ducă o viață normală: "E un ciclon de anxietate, depresie, traumă și panică" 17 February 2020 at 7:10

[…] Această boală poate duce si la depresie, stări de anxietate și atacuri de panică, notează tabu.ro. […]

Răspunde
Boala fără leac de care suferă Lady Gaga, care nu îi permite să ducă o viață normală: „E un ciclon de anxietate, depresie, traumă și panică” - Știri pentru toți românii de pretutindeni !!! 17 February 2020 at 8:36

[…] Această boală poate duce si la depresie, stări de anxietate și atacuri de panică, notează tabu.ro. […]

Răspunde

Scrie un comentariu