Home > Agenda > stiri > LANCE ARMSTRONG marturiseste ca s-a dopat! INTERVIU-BOMBA la Oprah Winfrey

LANCE ARMSTRONG marturiseste ca s-a dopat! INTERVIU-BOMBA la Oprah Winfrey

Legenda s-a sfarsit! Cel mai mare ciclist al tuturor timpurilor s-a dovedit a fi un mare farseur!
Lance Armstrong a acordat ieri seară interviul de 90 de minute lui Oprah Winfrey, programat să fie difuzat joi, iar presa americană a aflat deja ceea ce ciclistul a spus. Conform “New York Times”, fostul ciclist american, septuplu câştigător al Turului Franţei între 1999 şi 2005, ar fi mărturisit că a folosit produse dopante.
Conform “New York Times”, fostul ciclist va plăti câteva milioane de dolari Poştei americane, care a sponsorizat echipa la care a rulat Armstrong timp de şase ani
Ziua de ieri a fost una dintre cele mai dificile pentru Lance Armstrong. Fostul ciclist al echipelor US Postal şi Discovery Channel, care a câştigat de şapte ori la rând Turul Franţei şi a învins cancerul, a mărturisit public pentru prima dată în viaţă că s-a dopat. Mai întâi, texanul a mers la fundaţia de lupta împotriva cancerului pe care a înfiinţat-o în 1997, LIVESTRONG, şi a recunoscut în faţa staff-ului său, circa 100 de persoane, că s-a dopat. “A fost o zi emoţionantă în care mulţi au plâns”, a spus o sursă pentru “USA Today”. Imediat după confesiunea privată, Armstrong s-a îndreptat către un hotel din Austin, pentru a filma interviul cu Oprah.
După ce a acordat interviul, presa americană a început să scrie că fostul ciclist american, un adevărat erou peste Ocean înainte ca acest scandal de dopaj să înceapă, ar fi recunoscut că s-a dopat. Conform “New York Times”, detaliile nu sunt încă clare, întrucât sursele nu au dorit să compromită întregul interviu, însă texanul a mărturisit că s-a dopat şi a declarat că e gata să depună mărturie împotriva “unor persoane importante din ciclismul mondial”. O decizie care ar putea zgudui din nou ciclismul, după ce Agenţia Americană Anti-Doping a publicat în august un dosar de peste 1.000 de pagini în care descria cultura dopajului la echipele US Postal şi Discovery Channel, unde Armstrong a fost lider între 1998 şi 2005.
Surse apropiate lui Armstrong au declarat pentru “New York Times” că texanul e gata să depună mărturie împotriva unor persoane importante din fruntea Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI). Deşi numele nu au fost rostite, e uşor de dedus că acestea ar putea fi Hein Verbruggen (fostul preşedinte) şi Pat McQuaid (actualul şef al UCI). Atât USADA, cât şi alţi martori au spus că şefii UCI, cărora Armstrong le-ar fi făcut o donaţie de 100.000 de dolari în 2004, au ascuns un eşantion pozitiv al texanului din Turul Elveţiei din 2001. De asemenea, fostul ciclist ar urma să depună mărturie într-un proces federal privind dopajul la echipa US Postal Service, un caz urmărit cu interes de justiţia americană, având în vedere că echipa a fost finanţată din bani publici, de Poşta din Statele Unite. Însă spre deosebire de foştii săi colegi, printre care se numără Floyd Landis, Tyler Hamilton sau Frankie Andreu, Armstrong nu vrea să dea detalii privind implicarea acestora în dopaj, deşi toţi au recunoscut că au folosit astfel de produse cot la cot cu septuplul câştigător al Turului Franţei.
Tururile Franţei pe care Armstrong le-a câştigat între 1999 şi 2005 nu au fost trecute în contul niciunui rutier, întrucât majoritatea celor aflaţi în Top 10 folosiseră produse dopante. Detalii pe www.prosport.ro


Comenteaza acest articol

LANCE ARMSTRONG marturiseste ca s-a dopat! INTERVIU-BOMBA la Oprah Winfrey

by   2 min
0