Home > Agenda > Lansare Cercul lui Solomon

Lansare Cercul lui Solomon

Pe data de 29 mai 2015 se va lansa “Cercul lui Solomon”, prmul manuscris tiparit al autoarei Andreea Gurban.

Roman prin juxtapunere, avand structura circular de tip confesiune, nucleul fiind fictiune, opera reda simultan doua lumi: o lume arhaica a secolului trecut care prezinta o Republica Cehoslovaca istovita de prima conflagratie si cea de-a doua lume contureaza printr-o abordare confesiva memoriile propriei experiente.

Pentru ca fiecare viata este o poveste spusa de Dumnezeu, Cercul lui Solomon rescrie parcursul a patru generatii (roman prin juxtapunere): prima si ultima parte releva ciclic memoriile experientei propriei, printr-o abordare de tip confesiv, iar nucleul romanului propulseaza actiunea intr-o Republica Cehoslovaca istovita de prima conflagratie, o lumea contradictorie ale carei resorturi arata neputinta si resemnare. Romanul contureaza pe o fresca istorica inceputurile umane, inceputuri care au crescut in uterul  geniului pustiu al lui Eminescu si al Luceafarului: amandoua in acelasi corp: Cercul lui Solomon – O lume a contradictiilor.

Un citat din carte spune in felul urmator: “(…) Un cerc al lui Solomon inseamna completarea masculine sau feminine cu o jumatate, care a insemnat mai mult sau mai putin o rasfrangere, fericita sau nu, dar, in orice caz, una care a intregit. Fiindca fiecare gol din vietile noastre e umplut totdeauna cu emotie, indifferent de natura ei.”

Andreea Gurban a afirmat, de asemenea, ca nu-si doreste ca primul ei roman publicat sa aiba vreun impact asupra publicului, ci isi doreste ca viitorii ei cititori sa se regaseasca in emotiile paginilor. Tot Andreea afirma ca romanul ei este un “psalm inchinat altruismului”, insa nu vorbim despre o lectie de bunatate, ci, paradoxal, de opusul ideii de generozitate. Actiunea debusoleaza, atat prin atemporalitate, cat si prin structura circular.

Evenimentul de lansare va avea loc in Fratelli Espresso Bar, din Strada Nicolae Golescu, nr. 5, incepand cu ora 19:00.

Articole asemanatoare
Invitație la o “Cină cu ficat și inimă” de Mihaela Apetrei
Zdob si Zdub lanseaza un nou videoclip inaintea show-ului aniversar!
Randi, danseaza ca sa uite?
Markus Schulz lanseaza o noua piesa alaturi de KAZIBO Music!

Comenteaza acest articol

Lansare Cercul lui Solomon

by realitatea   1 min
0