Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

Laura Andreșan, despre infidelitate, trădare și traumă

Laura Andreșan a renunțat la filmele pentru adulți și s-a făcut psiholog. Recent, ea a postat pe contul ei de Facebook un mesaj în care vorbește despre infidelitate, trădare și traume.

„Adesea presupunem că relația noastră de cuplu este sigură și avem impresia că aceleași convingeri le are și persoana de lângă noi, și aceste gânduri nu se pierd nici atunci când nu suntem împreună. Avem încredere în faptul că partenerul(a) consideră persoana noastră și relația printre cele mai sfinte valori în viață. Ne așteptăm la sinceritate – și la faptul că nicio parte din viața persoanei iubite nu ne este ascunsă. Și nu în cele din urmă, ne așteptăm la un angajament din partea partenerei(ului) în ceea ce privește comportamentele de intimitate și sexualitate și împărtășirea diferitelor stări emoționale. Iar atunci când toate aceste angajamente sunt violate, ajungem să ne simțim cu adevărat violați. Infidelitatea partenerului nu doar că ne-a violat corpul emoțional, dar atrage după sine și o serie de îndoieli legate de noi, ceilalți și viitor. Acestea sunt momentele în care balanța relațională se dă peste cap și trăim cele mai urâte momente de realitate.”, transmite Laura pe pagina sa de Facebook.

„Adulterul este mai traumatizant decât dezastrele și calamitățile naturale”

„Majoritatea studiilor clinice din domeniul psihologiei de cuplu și familie arată că trăirea unui act de infidelitate este unul dintre cele mai traumatice evenimente pe care ființa umană le poate trăi.
Adesea adulterul este mai traumatizant decât dezastrele și calamitățile naturale, deoarece acestea nu se produc intenționat. Însă infidelitatea este o decizie deliberată a celui de lângă noi – mai exact a acelei persoane despre care presupuneam că ne iubește și îngrijește, că ne protejează de restul lumii, că ne tratează cu respect, demnitate și onestitate. Trauma este un eveniment negativ major sau un set de evenimente care distrug asumpțiile noastre de bază sau credințele fundamentale despre lume sau oameni – în acest caz partenera(ul) și relația de cuplu. Astfel de evenimente traumatice tulbură fiecare parte a vieții noastre – ne tulbură gândurile, emoțiile și comportamentele. Infidelitatea partenerului nu doar că ne-a violat corpul emoțional, dar atrage după sine și o serie de îndoieli legate de noi, ceilalți și viitor. Acestea sunt momentele în care balanța relațională se dă peste cap și trăim cele mai urâte momente de realitate.”
, scrie ea și pe blogul său.

ARTICOLE SIMILARE

De ce unii oameni sunt imposibil de talentați și ce înseamnă un polimat

Dora Constantinovici

A crescut mult numărul europenilor care și-au pierdut încrederea în vaccinuri

Andreea Damian

O cafenea japoneză utilizează roboți controlați de oameni paralizați

realitatea

Fenomenul sharenting: publicăm fotografii cu copiii noștri pe rețelele de socializare, da sau nu?

Andreea Damian

AVERTISMENT: autoritățile ascund gravitatea virusului nou și misterios din China

realitatea

Reese Witherspoon spune că simte că și-a câștigat fiecare fir de păr alb și toate ridurile

realitatea

Scrie un comentariu