Tabu
Image default
LIFE & LOVESlider

Laura Andreșan, despre infidelitate, trădare și traumă

Laura Andreșan a renunțat la filmele pentru adulți și s-a făcut psiholog. Recent, ea a postat pe contul ei de Facebook un mesaj în care vorbește despre infidelitate, trădare și traume.

„Adesea presupunem că relația noastră de cuplu este sigură și avem impresia că aceleași convingeri le are și persoana de lângă noi, și aceste gânduri nu se pierd nici atunci când nu suntem împreună. Avem încredere în faptul că partenerul(a) consideră persoana noastră și relația printre cele mai sfinte valori în viață. Ne așteptăm la sinceritate – și la faptul că nicio parte din viața persoanei iubite nu ne este ascunsă. Și nu în cele din urmă, ne așteptăm la un angajament din partea partenerei(ului) în ceea ce privește comportamentele de intimitate și sexualitate și împărtășirea diferitelor stări emoționale. Iar atunci când toate aceste angajamente sunt violate, ajungem să ne simțim cu adevărat violați. Infidelitatea partenerului nu doar că ne-a violat corpul emoțional, dar atrage după sine și o serie de îndoieli legate de noi, ceilalți și viitor. Acestea sunt momentele în care balanța relațională se dă peste cap și trăim cele mai urâte momente de realitate.”, transmite Laura pe pagina sa de Facebook.

„Adulterul este mai traumatizant decât dezastrele și calamitățile naturale”

„Majoritatea studiilor clinice din domeniul psihologiei de cuplu și familie arată că trăirea unui act de infidelitate este unul dintre cele mai traumatice evenimente pe care ființa umană le poate trăi.
Adesea adulterul este mai traumatizant decât dezastrele și calamitățile naturale, deoarece acestea nu se produc intenționat. Însă infidelitatea este o decizie deliberată a celui de lângă noi – mai exact a acelei persoane despre care presupuneam că ne iubește și îngrijește, că ne protejează de restul lumii, că ne tratează cu respect, demnitate și onestitate. Trauma este un eveniment negativ major sau un set de evenimente care distrug asumpțiile noastre de bază sau credințele fundamentale despre lume sau oameni – în acest caz partenera(ul) și relația de cuplu. Astfel de evenimente traumatice tulbură fiecare parte a vieții noastre – ne tulbură gândurile, emoțiile și comportamentele. Infidelitatea partenerului nu doar că ne-a violat corpul emoțional, dar atrage după sine și o serie de îndoieli legate de noi, ceilalți și viitor. Acestea sunt momentele în care balanța relațională se dă peste cap și trăim cele mai urâte momente de realitate.”
, scrie ea și pe blogul său.

ARTICOLE SIMILARE

Smokey eyes: joaca-te cu nuantele

realitatea

Tot ce ai nevoie ca să descoperi dragostea este matematica. Dar te ajută ecuațiile să-ți găsești iubirea?

Andreea Damian

Anunțul de ultimă oră în SUA: Kim Kardashian, la închisoare

Andreea Damian

FREEMOTION ⎪ Spectacol de dans de Valentine’s Day

Ciocîrlan

Cum arată casa lui Dani Oțil din Corbeanca (FOTO)

Andreea Damian

Anamaria Prodan, reacție fermă la pozele cu Kamara și amanta lui Reghe

Andreea Damian

Scrie un comentariu