Tabu
HEALTH

Leacul pentru mahmureală, descoperit de cercetătorii finlandezi

Mai mulți cercetători finlandezi susțin că o doză de l-cisteină ar reduce greaţa şi durerile de cap cauzate de alcool.

Mai mulți cercetători de la Universitatea din Helsinki şi de la Universitatea Finlanda de Est au constatat, în cadrul unui studiu, că o doză de 1,200 mg de l-cisteină reduce greaţa şi durerile de cap cauzate de alcool, în timp ce o doză de 600 mg a contribuit la atenuarea stresului şi a anxietăţii, potrivit Bloomberg.

În cadrul studiului de tip „blind” au participat 19 de bărbaţi sănătoşi care au consumat doze de alcool, timp de trei ore, într-un mediu controlat. În continuare, subiecţii au fost rugaţi să înghită tablete placebo sau l-cisteină care conţin suplimente de vitamine.

L-cisteina oprește și nevoia de a bea din nou

Cercetătorii afirmă că, pe lângă reducerea sau chiar eliminarea completă a mahmurelii, l-cisteina contribuie, de asemenea, la „reducerea nevoii de a bea a doua zi”, reducând astfel riscul de a deveni alcoolic. Potrivit autorilor, în timpul cercetărilor, unii participanţi nu au putut consuma tot alcoolul necesar şi au fost excluşi, iar alţii au fost atât de toleranţi încât nu au avut simptome de mahmureală.

ARTICOLE SIMILARE

Consultaţii de prevenţie pentru toţi românii înscrişi la un medic de familie

Andreea Damian

Terapii complementare – Baile aromate

realitatea

Cea mai mare școală de naturopatie și cromopunctură vine în România!

Andreea Damian

Ce se întâmplă în corpul tău după ce bei un pahar de must

Andreea Damian

De ce nu este bine să te dai cu parfum la plajă

Andreea Damian

Cele mai sănătoase uleiuri pentru gătit: Tipuri și Caracteristici (P)

Andreea Damian

Scrie un comentariu