Tabu
CULTURE Slider

Leapșa pe marile ecrane – TAG – comedie după fapte reale

Sunt rare comediile după fapte reale. De parcă, ai senzația că, realitatea poate fi doar dramă, lacrimi, supărare, nimeni nu râde în viața de zi cu zi.

De asta am vrut să văd TAG: Dă-o mai departe, cred că, din câte-mi amintesc, este primul film de comedie după fapte reale pe care l-am văzut. Pe scurt, timp de o lună, în fiecare an, cinci prieteni extrem de competitivi nu ţin cont de nicio regulă într-un joc de leapşa, pe care îl fac încă din clasa întâi – îşi riscă sănătatea, slujbele şi chiar relaţiile pentru a câştiga. Nu vreau să scriu spoilere așa că n-am să scriu mai multe despre film, în fond este doar o comedie de nivel mediu.

Ce mă interesează este că oamenii ăștia chiar există. Și articolul din Wall Street Journal apărut în 2013, articol care a inspirat filmul, e real.

Cei 10 prieteni care au apărut în revista Wall Street Journal în 2013

Un grup de bărbați a jucat jocul leapșa timp de 23 de ani începând cu 1990. Iar 2018, anul premierei filmului este și al 28-lea an de când fac asta. Spre deosebire de film, în viața reală sunt 10 bărbați, nu 5 și se numesc: Bill Akers, Patrick Schultheis, Sean Raftis, Mike Konesky, Brian Dennehy, Joe Tombari, Rick Bruya, Joey Caferro, Chris Ammann și Mark Mengert. Tot spre deosebire de scenariul filmului, leapșa lor se joacă în luna februarie a fiecărui an. Ok, spoiler alert căci ăsta trebuie povestit, la fel ca în film, unul dintre participanți, Patrick Schultheis, a fost lovit pe umăr de către unul dintre prieteni la înmormântarea tatălui său. Nu s-a supărat nimeni, de altfel, potrivit declarațiilor lui Schultheis chiar și tatăl lui s-ar fi distrat.

Au joburi diverse: profesor, CEO, inginer spațial, preot catolic, etc. Oameni adulți, cu vieți normale, se urmăresc, se deghizează, se ascund, uneori au parte de mici accidente, se fugăresc, se joacă. Motivul? E simplu, e una dintre cele mai haioase feluri prin care păstrează legătura unul cu celălalt de când s-au mutat în orașe sau chiar state diferite. Vă recomand filmul, e o comedie ușoară de sfârșit de săpătămână. Mie mi-a amintit de prietenele din copilărie, mi-ar fi plăcut să fi avut și noi ideea asta.

ARTICOLE SIMILARE

Cele mai sigure și cele mai periculoase ţări pentru călătorii în 2020

Andreea Damian

Michael Jackson, acuzat de pedofilie într-un nou documentar

Andreea Damian

Un nou lockdown pentru teatre și cinematografe

Andreea Damian

Jennifer Aniston spune că au existat discuții despre reluarea Friends

realitatea

Alertă! Persoanele cu această grupă de sânge atrag căpușele

Andreea Damian

Adio, DANSEZ PENTRU TINE! Iulia Vantur, pe bara!

Scrie un comentariu