Tabu
Hobby Slider

Lecțiile de muzică îmbunătățesc abilitățile cognitive ale copiilor și performanța academică

Primul studiu pe scară largă, de lungă durată din Olanda pe această temă, a constatat că lecțiile de muzică sporesc semnificativ abilitățile cognitive ale copiilor.

Lecțiile de muzică rezolvă în special problemele de inhibiție ale copiilor, îi ajută la planificarea și inteligența verbală și, prin urmare, realizările lor academice. Studiul a implicat 147 de cazuri de copii care au participat la ore de muzică în școlile primare cu o durată de peste doi ani și jumătate.

“În ciuda indicațiilor care spun că muzica are efecte benefice asupra cunoașterii, muzica dispare din programele de învățământ general”, spune Dr. Artur Jaschke, de la Universitatea VU din Amsterdam, care a condus studiul cu Dr. Henkjan Honing și Dr. Erik Scherder. “Acest lucru ne-a inspirat să inițiem un studiu pe termen lung cu privire la posibilele efecte ale educației muzicale asupra abilităților cognitive care pot sta la baza realizării academice”.

Scopul a fost acela de a examina dacă lecțiile structurate de muzică pot afecta sub-funcțiile executive care pot sta la baza realizării academice. Ei au folosit o metodă muzicală structurată dezvoltată de Ministerul Cercetării și Educației din Olanda, împreună cu un centru de experți pentru educația artistică. Testele neuropsihologice au evaluat funcțiile de inteligență verbală și executivă și un monitor național al elevilor a oferit date despre performanța academică. La sfârșitul studiului, a fost evaluată performanța academică a copiilor, precum și diferite abilități cognitive. Cercetatorii au descoperit că acei copii care au avut parte de lecții de muzică au înregistrat îmbunătățiri semnificative cognitive în comparație cu toți ceilalți copii din studiu.

Cercetătorii speră că munca lor va contribui la evidențierea importanței muzicii și artelor în cultura umană și dezvoltarea cognitivă. “Atât orele de muzică, cât și orele de arte ar trebui să fie aplicate în toate școlile primare olandeze până în anul 2020”, spune dr. Jaschke. “Dar având în vedere rezultatele noastre, sperăm că acest studiu va ajuta la reintegrare muzicii și educației artistice în școli din întreaga lume”.

ARTICOLE SIMILARE

Documentarul despre lagărele de concentrare naziste produs de Netflix a supărat Polonia

Andreea Damian

Cum îți pregătești tenul pentru primăvară. Tot ce trebuie să știi despre peeling

Andreea Damian

Situații în care părinții își rănesc copiii și nici nu își dau seama

Andreea Damian

Harvey Weinstein a ajuns la o înţelegere de 25 de milioane de dolari cu victimele sale

Andreea Damian

Secretul de frumuseţe ieftin folosit de Victoria Beckham

Andreea Damian

Nu găsești semințe de zorele pentru că ele sunt consumate pentru altfel de senzații

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu