Tabu
HEALTHSlider

Legătura incredibilă dintre murături şi Covid-19

Fără a dispune de un vaccin anti-Covid-19, niciunul dintre noi nu poate elimina în totalitate riscul unei contaminări. Iar experţii estimează că acest vaccin nu va apărea pe piaţă poate mai devreme de 18 până la 24 de luni.

Alimentaţia cât mai sănătoasă cu putinţă este foarte importantă, atât sub aspect fizic cât şi psihic. Nu trebuie ţinut un regim special, ci doar evitate alimentele procesate, acestea fiind bogate în zahăr. Cercetătorii germani sugerează că dieta poate contribui semnificativ la variația ratelor de deces cauzate de Covid-19. Astfel, consumul de alimente fermentate scade riscul mortalității în cazul pacienţilor bolnavi de Covid-19 a scăzut cu 35,4%.

Prebioticele şi probioticele, care se găsesc în produse fermentate, cum ar fi kefirul, varza acră, kimchi sau iaurt, pot reduce inflamaţiile, stimulează starea noastră de spirit şi funcţiile cognitive.

Cele mai indicate alimente sunt, în general, cele mai valoroase din punct de vedere al conţinutului alimentar. Carbohidraţi complecşi din fructe, legume şi cereale integrale asigură o hrană consistentă pentru creierul nostru, furnizând treptat energia de care avem nevoie şi pentru a ne stabiliza psihicul. O alimentaţie echilibrată presupune o varietate de produse bogate în vitaminele A, B, C, D şi E, precum şi mineralele fier, zinc şi seleniu.

Vitaminele B, pe care le găsim în legume verzi precum broccoli sau spanac, în fasole, banane, ouă, carne de pasăre, peşte şi sfeclă roşie sunt foarte importante pentru creier şi pentru secreţiile de serotonină şi dopamine, care ne dau o stare de bine. O lipsă a vitaminelor B6, B12 şi a acidului folic (B9) duce la depresie.

Este, aşadar, esenţial să ne îngrijim de starea noastră de sănătate, care, potrivit unui număr tot mai mare de studii, influenţează psihicul şi comportamentul nostru.

ARTICOLE SIMILARE

Dieta pentru un stomac plat

realitatea

Preparatul natural cu care Nicoleta Luciu își decolorează părul acasă

Andreea Damian

Alimente care iti sunt aliat cand tii dieta!

realitatea

Acțiunile Tesla scad din nou după ce câteva memorii interne au devenit publice

Transformare neașteptată pentru fiica Angelinei Jolie. Shiloh s-a ras pe cap și nu mai arată deloc precum tânăra atrăgătoare de pe covorul roșu

Andreea Damian

Jennifer Lawrence neagă că a făcut sex cu producătorul Harvey Weinstein

Andreea Damian

Scrie un comentariu