Tabu
Image default
CULTUREWhat's hot

Legenda lui “Oanta”: Ioan Luchian Mihalea, fondatorul grupului Song / O moarte stranie si un omagiu dupa 20 de ani

Cu doua decenii in urma, se stingea, in conditii stranii marele artist IOAN LUCHIAN MIHALEA. Un fost partener de sex aducea in apartamentul muzicianului un alt tanar homosexual, se pare pentru a condimenta relatia amoroasa printr-un threesome. Lucrurile aveau, insa, sa degenereze si cei doi aveau sa-l ucida pe “Oanta”, aparent in scop de jaf, desi, ulterior, dosarul a dovedit destule neconcordante. Practic, nici pana azi nu se stie exact care a fost mobilul crimei, cei doi faptasi sustinand la proces ca au vrut sa se razbune intrucat artistul i-ar fi obligat sa practice anumite pozitii erotice injositoare. S-au facut multe speculatii dar niciuna nu s-a adeverit…

Cert este faptul ca, dincolo de orientarea sa sexuala, IOAN LUCHIAN MIHALEA a fost un mare artist, iar disparitia sa a lasat un gol imens in mediul artistic. In zilele urmatoare, memoria sa va fi celebrata printr-un eveniment special.

Grupul SONG revine după 20 ani, cu un concert extraordinar

la Sala Radio! 

După 20 de ani de absenţă, cunoscutul grup coral SONG revine pe scenă, cu un concert extraordinar de Crăciun, desfăşurat sâmbătă, 13 decembrie (ora 19.00), la Sala Radio!

Grupul coral SONG a fost, între 1974 şi 1993, un fenomen prin sunetul său diferit de cel al oricărui grup coral cunoscut. Special prin repertoriul său extrem de variat, chiar exotic, grupul ieşea din tipar prin verva şi bucuria cu care membrii săi cântau şi se mişcau pe scenă. Acum, numarul membrilor activi depăşeşte 40, iar în ultimul an au fost cooptaţi şi corişti mai tineri, cel mai recent alăturat ansamblului fiind un student la Medicina în vârstă de (doar) 19 ani!

Evenimentul de acum, organizat de Radio România în colaborare cu Asociaţia SONG, este o continuare a unei tradiţii anuale din perioada 1974-1993, când pe 15 decembrie (ziua de naştere a fondatorului şi dirijorului grupului SONG, regretatul Ioan Luchian Mihalea) corul propunea publicului un concert special înainte de Crăciun, ca o încununare a unui an întreg de repetiţii şi concerte. În cei 20 de ani în care grupul nu a mai activat oficial, o parte dintre membrii săi, din ţară sau din afara ei, aparţinând tuturor generaţiilor care au trecut prin SONG, au continuat să se revadă pe 15 decembrie, să cânte şi să-şi amintească de pasiunea lor comună pentru muzică.

Iată că în 2014, sub îndrumarea dirijorului DANIEL JINGA, grupul SONG reinstaurează tradiţia de a dărui publicului un concert de sărbători, un nou început pentru o nouă poveste a ansamblului coral! În repertoriul serii veţi asculta atât colinde, dar şi cateva din „hit-urile” grupului SONG. Ca de obicei, la finalul concertului, vor urca pe scenă toţi foştii membri SONG aflaţi în sală şi, împreună, vor cânta câteva dintre cele mai reprezentative piese ale corului.

 Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Radio.Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete

ARTICOLE SIMILARE

O cercetatoare a facut sex cu un delfin in numele stiintei

Cat pot slabi inainte de sarbatori

Viitorul mașinii electrice depinde de exploatarea în profunzime a mărilor și oceanelor

Dora Constantinovici

A murit Eunice Gayson, prima fată Bond

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Se pregătește un nou film despre trupa Spice Girls. Și va fi animat!

Andreea Damian

1 comentariu

Scrie un comentariu