Tabu
Image default
CULTUREPEOPLESlider

Legendarul Neverland al lui Michael Jackson, scos din nou la vânzare. Dar la un preț ridicol de mic

Proprietarul ranch-ului Neverland, care i-a aparţinut Regelui Pop, Michael Jackson, a lăsat din preț ca să poată vinde domeniul. Se vorbește că ar fi vorba de suma de 70 de milioane de dolari din prețul cerut inițial în 2015, potrivit revistei Rolling Stone.

Fondul de investiţii Colony Capital nu a exploatat domeniul de la moartea cântăreţului până în prezent, iar fosta reşedinţă a lui Jackson îl costa prea mult la capitolul întreţinere (se vorbeşte despre o sumă anuală de 5 milioane de dolari), de aceea a decis să scoată la vânzare Neverland.

Când ferma legendarului Michael Jackson a fost scos la vânzare în 2015, proprietarii domeniului de 1000 de hectare din Santa Barbara, California, au cerut 100 de milioane de dolari. Acum, rescot proprietatea la vânzare pentru suma „ridicolă” de 31 milioane de dolari, se arată în rapoartele Wall Street Journal. Neverland a mai fost scos la vânzare în 2017, pentru suma de 67 de milioane de dolari.

Inspirat de Peter Pan

Ranch-ul Neverland, nume pentru care Michael Jackson s-a inspirat din povestea lui Peter Pan, s-a aflat în proprietatea artistului din 1988 până în 2005, de când a fost administrat de firma de investiţii. Michael Jackson a visat să facă din Neverland un paradis pentru copii şi un refugiu în care să-şi găsească toată liniştea de care avea nevoie. Dotat cu o grădină zoologică, cu un parc de distracţii, o cale ferată, o piscină, sală de cinema şi teren de tenis, ranch-ul necesită cheltuieli constante foarte mari, pe care Colony Capital, proprietarul a 51% dintre acţiuni, nu mai doreşte să le subvenţioneze.

În 2005, poliţia a percheziţionat Neverland în cursul investigaţiei lansate cu doi ani în urmă împotriva lui Jackson pentru un presupus abuz împotriva minorilor. Artistul a părăsit atunci Neverland şi a spus că nu se va mai întoarce niciodată acolo. Atracţiile şi animalele au fost vândute mai multor firme, iar mobilele au fost trimise la un depozit.

Familia lui Michael Jackson s-a declarat întristată de vânzarea reşedinţei. „Sperăm şi ne gândim că viitorii proprietari ai Neverland vor respecta memoria istorică şi natura specială a acestei reşedinţe sublime. Memoria lui Michael continuă să fie vie în inima fiecăruia dintre fanii lui din întreaga lume”, au declarat membrii familiei marelui cântăreţ. Admiratorii artistului au sperat ca ranch-ul să fie transformat într-un muzeu în memoria lui Michael Jackson, însă acest lucru nu a fost posibil din cauza legislaţiei locale.

ARTICOLE SIMILARE

Mick Jagger a revenit pe scenă după operația la inimă

Andreea Damian

Bucurestiul in weekend – 25-27 noiembrie

realitatea

Filme și seriale de văzut în ianuarie 2022 pe Netflix

Andreea Damian

SULEYMAN MAGNIFICUL – serial fabulos la Kanal D, de AZI! A rupt Turcia in doua!

Prințul Charles, scos din minți de Meghan Markle și Kate Middleton

Andreea Damian

De ce femeile sunt primele care intentează divorțul

Andreea Damian

Scrie un comentariu