Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Lena Headey a respins avansurile sexuale ale lui Weinstein și asta i-a afectat mult cariera

Lena Headey s-a alăturat, în toamna anului 2017, unei lungi liste de femei care au spus că au fost hărţuite sexual sau violate de producătorul de film american Harvey Weinstein. Cariera i-ar fi fost compromisă timp de 10 ani pentru că nu i-a acceptat avansurile sexuale, crede actrița.

Vedeta serialul „Urzeala tronurilor” a vorbit deschis despre acest subiect într-un interviu pe care l-a acordat recent ziarului The Sunday Times. După rolul memorabil pe care l-a făcut în filmul 300 – Eroii de la Termopile (2006) regizat de Zack Snyder, Lena Headey a intrat într-un con de umbră. Abia în 2011 obține rolul vieții sale, cel al lui Cersei Lannister din serialul „Urzeala tronurilor”.

Dă vina pe producătorul Harvey Weinstein pentru această pauză din cariera sa. Vedeta a dat de înțeles că, într-un fel, colaborarea sa cu Miramax (n.r., companie americană de film care distribuie filme independente și străine. A fost fondată în 1979 de către Bob și Harvey Weinstein) a încetat la scurt timp după ce a respins avansurile sexual ale lui Weinstein.

Când Headey a dezvăluit pe Twitter că producătorul i-a făcut avansuri sexuale nedorite în două ocazii. Primul incident s-a întâmplat în 2005, în cadrul Festivalului de Film de la Veneţia, la premiera filmului „Fraţii Grimm“, la care Weinstein era producător executiv, potrivit actriței.

Lena Headey povesteşte apoi că, a doua oară, la o distanţă de câţiva ani, a mers în Los Angeles pentru a discuta cu Weinstein despre un potenţial film. După ce au luat micul dejun la hotelul producătorului, acesta a chemat-o la el în cameră, sub pretextul că vrea să îi dea scenariul. „Am mers către lift şi am intrat în alertă. I-am spus atunci că nu sunt interesată de nimic altceva decât de o colaborare pe plan profesional şi i-am zis: să nu crezi că merg cu tine sus pentru orice alt motiv, nu o să se întâmple nimic între noi“., a mărturisit Lena.

Actriţa povesteşte că producătorul a devenit apoi „tăcut” şi „furios”, iar când cartela cu care deschidea camera de hotel nu a funcţionat, s-a enervat şi mai tare. „M-a prins de braţ cu putere şi m-a dus înapoi la lift, apoi prin hotel, până în parcare, mi-a plătit taxiul şi mi-a şoptit la ureche să nu cumva să spun cuiva despre ce a vrut să facă“, a adăugat ea.

Când un jurnalist al ziarului The Times a întrebat-o dacă ea consideră că relația cu Weinstein i-a afectat cariera, Headey a răspuns: „Ei bine, după ce s-a aflat că (Weinstein) a hărțuit sexual mai multe femei, m-am gândit: <<Doar pentru că nu am vrut să fac sex cu el mi-a afectat un deceniu din cariera mea”.

„Am lucrat la două filme cu Miramax iar după acele incidente nu am mai primit nicio ofertă de rol”, a adăugat actrița.

Weinstein a negat toate acuzațiile. „Lena Headey este o actriță excelentă, cu agenți inteligenți și inventivi iar asta o confirmă rolul ei din ultimii opt ani din serialul „Urzeala tronurilor”. Nu a existat nimic altceva decât o relație profesională și respectuoasă între Headey și Weinstein, iar orice altă afirmație este absolut neadevărată”, a declarat un reprezentant de-al producătorului pentru revista People.

ARTICOLE SIMILARE

Towelkini e accesoriul de plajă la modă în această vară dar tu ştii cum se foloseşte?

Andreea Damian

Cine este Sloane Stephens, considerată noua Serena Williams a tenisului mondial

Andreea Damian

Top 7 arome bizare de inghetata

realitatea

Playlist pentru zile ploioase: cele mai frumoase melodii pentru a combate depresia de toamnă

Andreea Damian

Cum au apărut Dana Rogoz și Radu Dragomir la premiile Gopo

Tabu Tabu

N-ai sa crezi ce îi lipsește Monicăi Bârlădeanu în plină pandemie

Tabu Tabu

Scrie un comentariu