Home > Agenda > Leonard Cohen in 7 ipostaze

Leonard Cohen in 7 ipostaze

1. Carismaticul
Te cucereste dintr-o privire, are un timbru incredibil de sexy si a compus unele dintre cele mai calde balade din folkul american. Daca si la 74 de ani mai e in stare sa innebuneasca o femeie, te-ai astepta sa fi avut o tinerete de Don Juan. Nimic mai fals!, replica muzicianul canadian. “Citesc oarecum amuzat ca as fi un barbat cu mult succes la femei. Nici macar in tinerete n-am fost constient de lucrul asta, asa ca n-am putut sa trag nici un folos”, glumeste Cohen, citat de The Observer. Fostul partener al actritei Rebecca de Mornay a avut parte si de refuzuri. Cand a curtat-o pe glaciala nemtoaica Nico de la Velvet Underground, solista i-a spus (in 1966!) ca e prea batran pentru gusturile ei.

2. Magul
Muzica lui Cohen te afunda in transa mai iute decat pendulul mesmerizant. Autorul romanului Frumosii invinsi e un mag de scoala veche, venit din alta lume decat Harry Potter si compania. La concertele sale, stie foarte bine cum sa combine potiunile de alean cu cele revolutionare, iar scena capata cate o culoare diferita la fiecare noua piesa. „Cand asculti muzica lui Cohen e ca si cum ai intra intr-o stare de hipnoza. Te asezi pe o canapea si auzi «Suzanne takes you down to her place near the river/ You can hear the boats go by/ You can spend the night beside her…»“, spunea anul trecut muzicianul Berti Barbera, citat de Cotidianul.
3. Zeflemitorul
Autorul unora dintre cele mai angoasante melodii te surprinde cu un rar simt al umorului, dar si cu o sanatoasa doza de autoironie. Intr-o piesa acompaniata, simplu, de o chitara rece, muzicianul-poet povesteste cum a fost rapus de dragoste si cum medicul i-a gasit imediat remediul: „I showed my heart to the doctor / He said I just have to quit / Then he wrote himself a prescription / And your name was mentioned in it", canta artistul in melodia One of Us Cannot Be Wrong. CITESTE MAI DEPARTE PE 24FUN.RO

Articole asemanatoare
Leonard Cohen și-a revenit după ce leșinase pe scenă, în timpul unui concert
Experiență intimă: Leonard Cohen, Bucuresti, 2009
Leonard Cohen face 74 de ani chiar în ziua concertului de la București
Leonard Cohen – concert la București, pe 21 septembrie

Loading...

Comenteaza acest articol

Leonard Cohen in 7 ipostaze

by realitatea   1 min
0