Home > Slider > Leonardo DiCaprio, obligat să returneze trofeul Oscar

Leonardo DiCaprio, obligat să returneze trofeul Oscar

leonardo dicaprio

Aproape 20 de ani s-a chinuit Leonardo DiCaprio să câștige Premiul Oscar. Iar acum, la 44 de ani este forțat să returneze un trofeu, într-un caz de posibilă fraudă. Nu, nu e trofeul pe care l-a câștigat în 2016, pentru rolul din The Revenant (2015). Este de fapt cel cu care a fost recompensat Marlon Brando pentru interpretarea din filmul On the Waterfront (Pe chei) din 1954.

DiCaprio a primit respectivul trofeu Oscar de la omul de afaceri Jho Low, din Malaysia, care l-a cumpărat la o licitaţie, pentru suma de 600.000 de dolari. Fundația Low a finanțat filmul The Wolf of Wall Street din 2013, regizat de Martin Scorsese şi nominalizat la cinci premii Oscar, printre care și pentru cel mai bun actor în rol principal (același Leonardo DiCaprio).

Potrivit publicaţiei The New York Times, Low a fost pus sub acuzaţie pentru fraudă de mai multe miliarde de dolari printr-un fond de investiţii. Leonardo DiCaprio a predat deja autorităţilor americane trofeul Oscar, precum şi o pictură de Pablo Picasso şi alte cadouri pe care i le-a oferit Low.

Academia de film americană (The Academy of Motion Picture Arts and Sciences) are drept să cumpere înapoi orice trofeu Oscar pentru suma simbolică de 1 dolar şi, cel mai probabil, instituţia va intra în posesia statuetei după încheierea anchetei.

Low este în prezent fugar şi se crede că s-ar ascunde în China.

 

Articole asemanatoare
oscar
Cum obțin de fapt vedetele rochiile pentru Oscaruri și ce se întâmplă cu ele după ceremonie
natalie portman
Ținuta sobră a lui Natalie Portman a transmis un puternic, dar subtil, mesaj feminist
oscar
Premiile Oscar 2020. Cum a arătat meniul 70% vegetarian
oscar
Billy Porter și povestea rochiei cu pene de aur de la Premiile Oscar

1 Response

Comenteaza acest articol

Leonardo DiCaprio, obligat să returneze trofeul Oscar

by Andreea Damian   1 min
1