Home > Agenda > Leonardo DiCaprio propune soluţii pentru limitarea încălzirii globale într-un film prezentat la Cannes

Leonardo DiCaprio propune soluţii pentru limitarea încălzirii globale într-un film prezentat la Cannes

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio propune soluţii pentru reducerea amprentei de carbon a omului în filmul documentar Ice on Fire, prezentat la Cannes. În filmul produs de Leonardo DiCaprio împreună cu HBO, actorul a pregătit mai multe soluții pentru a stopa încălzirea globală.

Filmul oferă răspunsuri la criza climatică prin implementarea unor metode „foarte concrete”, spune regizoarea Leila Conners, care a lucrat deja cu starul american și la documentarul The 11th Hour (2007) care tratează aceeași temă.

Unul dintre exemplele date în documentar este cel al unei alge de dimensiuni mari, numită varec, ce se găseşte de-a lungul coastelor maritime. Aceasta absorbe de cinci ori mai mult carbon în comparaţie cu plantele de la suprafaţă şi, totodată, se numără printre plantele cu cel mai rapid ritm de creştere.

„Iar dacă oferiți vacilor aceste alge, veți reduce emițiile de gaz metan cu 90%”, spune Ben Smith, producător de alge, unul dintre antreprenorii intervievați în filmul documentar. Combustibili noi, tehnici inovatoare de eliminare a dioxidului de carbon … Documentarul se concentrează asupra progreselor științifice care urmează să fie implementate fără întârziere.

„Schimbările climatice pot fi inversate dacă acţionăm acum”, susţine Leonardo DiCaprio.

Nu este o problemă care nu poate fi rezolvată. Rezultatele vor fi vizibile în cursul vieții noastre”, spune și Leila Conners. Este o problemă umană, morală. Ucidem generațiile viitoare prin inacțiunea noastră și prin incapacitatea totală de a acționa în mod necorespunzător”, a adăugat regizoarea.

Articole asemanatoare
Cannes 2020: cele 56 de filme anunţate în selecţia oficială
Cannes
Festivalul de la Cannes nu va putea avea loc în formatul original
naștere
Încălzirea globală crește riscul de naștere prematură
Leonardo DiCaprio
DiCaprio, replică pentru președintele Braziliei, care-l acuză că a finanțat incendierea pădurii amazoniene

Comenteaza acest articol

Leonardo DiCaprio propune soluţii pentru limitarea încălzirii globale într-un film prezentat la Cannes

by Andreea Damian   1 min
0