Tabu
Image default
CULTUREPEOPLESlider

Leonardo DiCaprio propune soluţii pentru limitarea încălzirii globale într-un film prezentat la Cannes

Leonardo DiCaprio propune soluţii pentru reducerea amprentei de carbon a omului în filmul documentar Ice on Fire, prezentat la Cannes. În filmul produs de Leonardo DiCaprio împreună cu HBO, actorul a pregătit mai multe soluții pentru a stopa încălzirea globală.

Filmul oferă răspunsuri la criza climatică prin implementarea unor metode „foarte concrete”, spune regizoarea Leila Conners, care a lucrat deja cu starul american și la documentarul The 11th Hour (2007) care tratează aceeași temă.

Unul dintre exemplele date în documentar este cel al unei alge de dimensiuni mari, numită varec, ce se găseşte de-a lungul coastelor maritime. Aceasta absorbe de cinci ori mai mult carbon în comparaţie cu plantele de la suprafaţă şi, totodată, se numără printre plantele cu cel mai rapid ritm de creştere.

„Iar dacă oferiți vacilor aceste alge, veți reduce emițiile de gaz metan cu 90%”, spune Ben Smith, producător de alge, unul dintre antreprenorii intervievați în filmul documentar. Combustibili noi, tehnici inovatoare de eliminare a dioxidului de carbon … Documentarul se concentrează asupra progreselor științifice care urmează să fie implementate fără întârziere.

„Schimbările climatice pot fi inversate dacă acţionăm acum”, susţine Leonardo DiCaprio.

Nu este o problemă care nu poate fi rezolvată. Rezultatele vor fi vizibile în cursul vieții noastre”, spune și Leila Conners. Este o problemă umană, morală. Ucidem generațiile viitoare prin inacțiunea noastră și prin incapacitatea totală de a acționa în mod necorespunzător”, a adăugat regizoarea.

ARTICOLE SIMILARE

Majda Aboulumosha va îmbrăca rochia de mireasă. Când face nunta

Andreea Damian

Selly s-a mutat singur în București. Cum arată apartamentul

Tabu Tabu

Stiai cum sa elimini primele simptome ale racelii?

realitatea

Trupa Spice Girls va cânta la nunta Prințului Harry

Andreea Damian

Designeri celebri pe care toată lumea îi cunoaște după nume, dar cu greu i-ar recunoaște pe stradă

Andreea Damian

Stiai ca in comunism exista taxa pentru celibat?

realitatea

Scrie un comentariu