Tabu
Image default
BEAUTY

Trendurile pariziene în hairstyle pentru vară 2012 – Secrete din backstage

Sylvain Le Hen este unul dintre numele mari ale scenei pariziene de hairstyling. De aproape 20 de ani colaborează cu marii fotografi, revistele consacrate de lifestyle şi cele mai importante case de modă din lume. 2003 este anul în care lansează propria linie de accesorii de păr. În urmă cu 2 ani descoperă produsele Less is More la Paris. Iar de atunci nu se mai desparte de ele.

În cadrul interviului acordat pentru Less is More, Sylvain Le Hen face dezvăluiri despre viaţa de hairstylist, dar şi despre felul în care foloseşte produsele Less is More şi tendinţele pariziene pentru vara lui 2012.

LIM: Sylvain, ne poţi spune câteva cuvinte despre cariera ta profesională?
Sylvain Le Hen: De aproape 20 de ani lucrez ca şi hairstylist în lumea modei. Odile Gilbert m-a introdus şi iniţiat în această meserie. La scurt timp am început să lucrez pentru Karl Lagerfeld, Jean-Paul Gaultier, Christian Lacroix şi alţi couturişti. Mi-am câştigat repede bunul renume, care mi-a înlesnit colaborări cu multe actriţe şi artiste celebre: de la Björk până la Catherine Deneuve, Robin Wright Penn, Carmen Chaplin sau Diane Kruger. Colaborez constant cu reviste cunoscute.

Există un look tipic Sylvain Le Hen?
Coafurile mele sunt adesea „definiţia imperfecţiunii“. Ele trebuie să reflecte o anumită prospeţime şi modernitate… lucruri apreciate de către orice femeie.

Să vorbim puţin despre produsele Less is More – prin ce se deosebesc acestea faţă de produsele convenţionale? Ce face diferenţa?
În afara calităţii excepţionale şi a funcţionalităţii, este vorba şi despre aromele produselor Less is More! Transformă zona de backstage în care lucrăm şi însufleţesc studioul pentru şedinţele foto. Aromele naturale dau o anumită siguranţă. Modelele şi actriţele îmi spun tot timpul cât de frumos miroase la noi! Se simt bine imediat şi capătă o anume familiaritate. Este aproape ca o evadare scurtă din lumea adesea stresantă a modei. Apreciez performanţele produselor, acestea se pot combina foarte uşor între ele şi nu rămân niciodata surplusuri sau urme pe părul des sau pe cel gras. Părului fin spre exemplu îi conferă o strălucire minunată iar acesta devine mătăsos.

Ai senzaţia că se produce o schimbare majoră în lumea modei? Câştigă produsele organice teren?
Absolut, se remarcă angajament şi o luare de poziţie puternică din partea multor actriţe. De fapt ele au fost primele care mi-au sugerat să folosesc produse bio. Şi cu timpul am ajuns să văd şi să simt diferenţa. Părul este mai puţin deshidratat, în schimb strălucitor şi mult mai plăcut la atingere. Până şi mâinile mele, care vin în permanenţă în contact cu produse de îngrijire a părului, au devenit mai fine şi mai puţin uscate de când lucrez cu produse organice.

Care sunt produsele tale preferate Less is More?
Sunt un mare fan al spray-urilor:
PROTEINSPRAY: acest spray destinat hidratării părului este baza oricărei coafuri frumoase.
CHITINSPRAY: se aplică pe lungimea părului pentru un efect de strălucire sau la rădăcina lui pentru mai mult volum.
THYME LACQUE: este produsul pe care îl folosesc cel mai des pentru finish-ul coafurilor la şedinţele foto. Conferă o strălucire mătăsoasă de excepţie.
Mai lucrez cu mare plăcere cu KIESELWAX. Încălzesc ceara pe vârfurile degetelor şi o aplic în jurul tâmplelor şi de-a lungul conturului feţei, pentru a îmblânzi firele fine de păr, aşa numitul „baby hair“. Efectul mat în combinaţie cu strălucirea naturală a tenului luminează imediat faţa. Întinereşti cu 10 ani!

Sylvain, ce ne poţi spune la final despre trendurile de hair styling pentru vara lui 2012?
Marele trend al prezentărilor de modă pentru vara aceasta este părul împletit. De la coafurile împletite precum nişte coroane la Valentino sau asemeni diademelor la Moschino, până la micile codiţe împletite chic la Christophe Josse.

Şi cum ne împletim părul singure?
Cel mai bine aplicăm mai întâi un pic de Lindengloss Finishing Spray pe lungimea părului. Conferă flexibilitate. După care împărţim părul în trei şuviţe şi îl împletim pe toată lungimea sa. La final fixăm totul cu Thyme Laque şi, cum spuneam mai sus, prelucrăm firele fine de la baza părului cu Kieselwax. Et voilà – vara lui 2012 poate să înceapă!


Foto credit: Sylvain Le Hen

ARTICOLE SIMILARE

Risa Hirako, fotomodel în Japonia la 47 de ani. Care e secretul tinereții ei

Andreea Damian

Cum arată Oana Cuzino, fără machiaj!

Puterea în creștere a influencerilor virtuali amenință influencerii în carne și oase

realitatea

Cum să-ți alegi machiajul perfect fără ajutorul make-up artistului

Andreea Damian

Victoria’s Secret vinde fantezii periculoase

Andreea Damian

ROXANA VANCEA topless, in forma maxima! FOTO

Scrie un comentariu