Home > Agenda > „Like a Prayer” a Madonnei, piesa care a înfuriat Vaticanul, a împlinit 30 de ani

„Like a Prayer” a Madonnei, piesa care a înfuriat Vaticanul, a împlinit 30 de ani

madonna

Când te numești Madonna, este probabil greu să ții evidența tuturor controverselor pe care le-ai declanșat de-a lungul carierei. Să nu mai vorbim despre petrecerile extravagante pe care le organizezi de ziua ta. Cu toate acestea, regina muzicii pop și-a amintit că e necesar să sărbătorească 30 de ani de la lansarea controversatului cântec Like a Prayer, „vinovat” pentru succesul său.

„Happy Birthday to Me and Controversy!”, a scris vedeta pe Instagram, povestind pe scurt videoclipul piesei.

În videoclipul piesei, considerat unul din cele mai bune ale tuturor timpurilor, Madonna face dragoste cu o statuie vie ce reprezintă un sfânt de culoare și dansează pe un câmp, având în spate cruci în flăcări. Are totuși un mesaj pozitiv: depășirea rasismului și a fricii de a spune adevărul. Atât de mulți oameni sunt martori la infracțiuni, dar le e frică să se implice pentru a nu avea probleme.

Piesa (trad. Ca o rugăciune) este primul single al Madonnei de pe cel de-al patrulea album de studio, Like a Prayer, lansat pe 28 februarie 1989.

Desigur, Madonna are motive bine întemeiate să sărbătorească 30 de ani de la lansarea piesei Like a Prayer. Acest single și videoclipul care l-a însoțit a însemnat un moment de cotitură în cariera sa, transformând-o în ochii criticilor de la o simplă cântăreața provocatoare într-un artist capabil să producă muzică. Madonna abia împlinise 30 de ani și tabloidele de la vremea respectivă o luau în derâdere din cauza vâstei. Să amintim și că în 1989 tocmai divorțase de actorul Sean Penn după un mariaj de 4 ani. Pe măsură ce anii ’90 se apropiau, diva a simțit nevoia să se relanseze. Prin urmare, pentru al patrulea album de studio, Madonna a decis să-și exploreze gândurile și trăirile ei interioare pentru a face altfel de muzică.

Aceasta a inclus, evident, educația ei profund catolică. Scrisă în doar trei ore cu Patrick Leonard, „Like a Prayer” a fost „oficial” scrisă din perspectiva unei tinere fete profund îndrăgostită de Iisus. Madonna a susținut întotdeauna că piesa ar fi trebuit să fie cu adevărat spirituală, dar e evident că face trimitere și la sex. „Like a Prayer” este adesea numit ca fiind cel mai bun cântec înregistrat de solistă, datorită melanjului de genuri: pop, rock, dance, gospel, soul, disco.


Articole asemanatoare
madonna
Terapia cu ozon, aliatul Madonnei în lupta cu oboseala cronică
relații
Vedetele care au sau au avut relații cu bărbați mai tineri decât ele
Coachella
Unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume, amânat din cauza epidemiei de coronavirus
madonna
Madonna anulează concertul din Lisabona: Trebuie să-mi ascult corpul

Comenteaza acest articol

„Like a Prayer” a Madonnei, piesa care a înfuriat Vaticanul, a împlinit 30 de ani

by Andreea Damian   2 min
0