Tabu
Image default
CULTURE Slider

LINOTIP ⎪ „Corpul Resursă” cu Arcadie Rusu

Linotip Centru Independent Coregrafic lansează, în perioada ianuarie- iunie 2021, o serie de cursuri de dans pentru amatori, coordonate de coregrafii Andreea Novac, Ioana Marchidan, Andrea Gavriliu, Arcadie Rusu, Attila Bordás și Ștefan Lupu.

Ce ne face să dansăm? Dansul ne eliberează și ne aduce o stare de confort pentru că emoțiile își găsesc o cale de manifestare, de exprimare faptică, de trăire prin acțiune. 

La debutul acestui an, LINOTIP oferă pasionaților de dans o serie de cursuri susținute de coregrafi români reputați, care îmbină libertatea și nevoia de mișcare cu conștientizarea propriilor limite și capacități ale corpului. 

Mă interesează identificarea punctelor vulnerabile, stabilizarea echilibrului, a împăcării cu noi înșine, a acceptării și a încrederii. În cadrul laboratorului, voi pune accent pe exerciții creative, care ne vor conduce de la mișcare la găsirea propriului dans. Toate resursele se găsesc în noi, doar că nu știm cum să le accesăm. Procesul prin care vom lucra, gând-intenție-gest-mișcare-dans, ne creează perspective de auto-conștientizare și activare a propriilor supape precum cele de detensionare și energizare. Ce îmi doresc cu acest laborator, dar și cu alte ateliere pe care le desfășurăm la LINOTIP este atât articularea procesului de auto-cunoaștere, cât și cultivarea stării de bine, a bunei dispoziții prin bucuria de a dansa.

ARCADIE RUSU despre cursul „Corpul Resursă”

Arcadie Rusu este coregraf, regizor de mișcare, dansator și manager la LINOTIP Centru Independent Coregrafic.  A absolvit Facultatea de Teatru, secția Arta Coregrafului în cadrul UNATC „I.L. Caragiale” și a fost premiat pentru Mind Control, cel mai bun spectacol din Gala Absolvenților. 

Bursier danceWeb la Impuls, Tanz Viena, wild card oferit de Asociația 4Culture, a câștigat rezidența Attic Arts la ICR Londra, participând la Olimpiada Culturală cu 3 proiecte desfășurate în colaborare cu English National Ballet. 

Este atât dansator și coregraf la Linotip Dance Company, cât și membru al Gigi Căciuleanu Romanian Dance Company. Este autorul spectacolelor: Proces cu Ușile Inchise, Promised Land, Crazy Stories in The City, Nesomn, Hunted Devotions, BABEL, BASMa Curată. Colaborează constant cu regizori de teatru, artiști vizuali, muzicieni și susține ateliere de dans contemporan și dezvoltare personală prin dans.

ARTICOLE SIMILARE

Cele 5 zodii care nu respectă niciodată nicio regulă

Andreea Damian

Noua campanie Louis Vuitton te duce înapoi acasă, de Sărbători

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Război în casa lui Gerard Piqué și Shakira: copiii lor susțin Columbia

realitatea

Cum planifici perfect o nunta

realitatea

Scrie un comentariu