Tabu
Image default
LIFESTYLE

Lipsa somnului dăunează grav greutății

Persoanele care țin diete ar trebui să doarmă bine, susține un grup de cercetători. Lipsa somnului reduce cu 50% eficiența curelor de slăbire. Studiul a demonstrat că lipsa somnului duce la producerea, de către organism, a unui hormon care împiedică arderea de grăsimi și care mărește senzația de foame.

Studiul a fost făcut pe 10 voluntari supraponderali, dar care nu aveau probleme de sănătate. Timp de două săptămâni aceștia au dormit 8 ore și jumătate în fiecare noapte, iar în următoarele două săptămâni doar 5 ore și jumătate. Specialiștii care s-au ocupat de studiu au observat că în primele două săptămâni subiecții au reușit să slăbească 3 kilograme, iar țesutul eliminat era adipos.

Lucrurile nu au stat la fel și în următoarele două săptămâni. În cea de-a doua perioadă, voluntarii au pierdut doar 1,5 kilograme și, ceea ce e mai grav, acestea scăzuseră din masa musculară.

Unul dintre specialiștii care s-a ocupat de studiu a declarat: "Lipsa somnului a devenit un obicei în zilele noastre, dar acest lucru diminuează eficacitartea dietelor cu 50%. Hormonul eliberat de corpul uman atunci când nu dormim reduce consumul de energie, ne face să dorim să mâncăm și reține țesutul adipos!".

Pe durata celor 4 sătămâni de cercetare, voluntarii au fost supuși la o dietă strictă, de doar 1.450 de calorii pe zi, adică 90% din necesarul zilnic care duce la păstrarea greutății.

ARTICOLE SIMILARE

S-a rupt prietenia intre Masterchefi! Chef Bontea a semnat cu o alta televiziune

ALEX VELEA si drogurile: SEMNUL care-l da de gol! FOTO!

Femeile gravide nu trebuie să poarte tocuri, UGG, flip-flop sau balerini

realitatea

Cum să… te uiți în oglindă și să te vezi pe tine

realitatea

Tratament rapid contra acneei

realitatea

Ce fiica frumoasa are Mihaela Tatu!

realitatea

Scrie un comentariu