Tabu
Image default
lifestyle

Literatura internațională într-o după-amiază

Dacă încă stai acasă, ori reușești cu greu să găsești timp pentru lectură, iată câteva titluri din literatura internațională care pot fi citite într-o după-amiază.

  1. Wenlock Edge, de Alice Munro

Alice Munro este cunoscută pentru scrierile sale de mică întindere, proza sa scoțând la iveală personaje complexe și situații neobișnuite. Wenlock Edge (2005) descire viața normală a unei studente, care este dată peste cap de apaiția unei noi colege Nina, o prezență diafană, însă care aduce cu ea umbra protectorului ei, Mr. Purvis. Invitată la cină acasa la protectorul Ninei, un bărbat cu mulți ani mai în vârstă, naratoarea are parte de o experiență neobișnuită, care o va urmări tot restul firului narativ.

Poveștile lui Munro dezvăluie viețile neobișnuite a unor oameni complet obișnuiți plasate într-un spațiu atipic, precum Rusia țaristă sau Londra celui de-al doilea Război Mondial.

 

     2. Grand Union, Zadie Smith

Grand Union este prima colecție de proză scurtă a lui Smith. Cu umor și replici nu tocmai politically corect, aceasta își păstrează poziția neutră, în timp ce personajele ei se desfășoară dincolo de stereotipuri: un polițist cu o carieră pătată, o mamă ce face o introstecție asupra propriei vieți sau un imigrant din Antigua care își trăiește ultima zi din viață în Londra. Toți au câte o poveste creionată de Smith cu tact și spirit ludic.

 

     3. A Winter Book, Tove Jason

Scriitoarea finlandeză care a cucerit întâi publicul tânăr și foarte tânăr cu poveștile din lumea Moomin, a revenit cu o carte pentru copiii (mai) mari. Oferind aceeași senzație de confort și candoare regăsită în cărțile pentru copii, A Winter Book este o colecție de povești adunate de-a lungul carierei ei, în care copii decoperă sensul sinelui sau adulții sunt puși în fața unor situații încurcate, care includ veverițe sau vârsta din ce în ce mai înaintată. Prin oricare poveste, se poate simți optimismul, bunătatea și umanitatea, caracteristice prozei lui Jason.

ARTICOLE SIMILARE

Primul și unicul

realitatea

Lily Allen a născut

realitatea

Uite-o pe Sharon Stone de România!

Ce frumoasa era! Galerie FOTO cu actrita VIOLETA ANDREI, disparuta tragic!

CULINAR TABU: Cartofi din Rai

realitatea

Maria Dinulescu și Cristi Nemescu: o întâlnire pentru totdeauna

realitatea

Scrie un comentariu