Home > Agenda > Little Miss Period abordează tabuurile menstruației din Japonia cu un pumn direct în stomac ignoranțilro

Little Miss Period abordează tabuurile menstruației din Japonia cu un pumn direct în stomac ignoranțilro

„Little Miss Period” – un pluș roz cu buze roșii și pantaloni roșii, care joacă într-un manga japonez și un film cu același nume – are o misiune: distrugerea tabuurilor într-o societate în care discuțiile despre menstruație sunt considerate jenante, rușinoase.

În general, personajul a fost primit pozitiv ca un pas în față către o mai bună înțelegere între sexe. Unii critici, însă, sunt îngrijorați de stereotipuri și de neatenția la discriminarea de gen care stă la baza vieților femeilor japoneze în multe domenii. „Până acum, menstruația a fost ceva de ascuns, iar mulți oameni nu o percep corect”, a spus Kazue Muta, profesor de sociologie la Universitatea Osaka.

“Nu pot lăuda serialul manga 100%… dar ar fi bine dacă ar reuși să facă un pas în față către o mai mare deschidere și educație.” Filmul „Little Miss Period” a fost lansat pe piața internă de compania de divertisment Yoshimoto Kogyo Co. Ltd luna trecută. Se bazează pe o carte de benzi desenate manga a artistului masculin Ken Koyama care a debutat în 2017 – înainte de a fi compilată într-o carte a editorului Kadokawa. Filmul a avut premiera și în Taiwan în această lună și va debuta la Hong Kong în ianuarie. De asemenea, sunt planificate premiere în China și în sud-estul Asiei. Tema menstruației a atras atenția publicului în Japonia recent, când magazinele mari Daimaru au sugerat angajaților de sex feminin să poarte un „ecuson de menstruație” pentru a-i avertiza pe colaboratori în legătură cu faptul că sunt în acea perioadă a lunii. Planul a stârnit acuzații de hărțuire, iar magazinul a scăzut în ochii cumpărătorilor.

În serialul manga Little Miss Period – „Seiri-chan” în japoneză – este un pumn care reprezintă durerea cauzată de crampe unelor dintre femeile care se află la menstruație. Atunci când soțul unei femei nu reușește să simpatizeze cu aceasta, el primește un „pumn de menstruație” în stomac pentru a-l ajuta să înțeleagă.

Autorul feminist Minori Kitahara a salutat eforturile de a sparge tabuurile, însă s-a plâns că reprezentarea „tratează problema ca un show de comedie”.

Articole asemanatoare
În Japonia societatea se schimbă, OHITORISAMA – traiul de unul singur devine normalitate
Parcul tematic Super Nintendo World din Japonia va oferi brățări inteligente cu tematică Mario
Selfie-urile Geisha interzise la Kyoto deoarece creșterea numărului turiștilor are un efect negativ
Ștampila anti-pipăială din Japonia le permite victimelor să-și marcheze agresorii

Comenteaza acest articol

Little Miss Period abordează tabuurile menstruației din Japonia cu un pumn direct în stomac ignoranțilro

by realitatea   1 min
0