Tabu
LIFESTYLESlider

Locuri magice in Bucuresti – episodul 5

In ultima saptamana, vremea nu a fost prea prietenoasa in Bucuresti. De fapt, nu cred ca e okay sa individualizez in felul asta. Reformulez. In ultima saptamana, vremea nu a fost prea prietenoasa in tara.

In zonele de munte, zapada s-a asternut deja. In timp ce in Bucuresti, primii fulgi de nea abia au aparut intr-o dimineata de marti. Sunt adepta a ideii ca atunci cand ninge, nu e frig degeaba. Singurul aspect pentru care iubesc iarna nu are vreo legatura cu perioada cadourilor, ori cu acea „bunatate specifica lunii”, care in realitate nu exista. Ceea ce iubesc la iarna este zapada. Cand totul e alb in jurul meu, nu mai constientizez frigul. Nu ma mai intereseaza. Mi se pare ca in jurul meu e doar fericire. Oricum, vremea neprietenoasa, friguroasa „degeaba”, nu prea m-a impins spre plimbari lungi. Cu toate acestea, am gasit cateva momente in care sa ma pot bucura de mersul pe jos.

  1. Parcul Natural Vacaresti

Prima data cand am vazut Parcul Natural Vacaresti a fost in primele mele saptamani de stat in Capitala. Stateam prin zona, iar in unele zile obisnuiam sa merg pe jos spre casa, trecand prin vecinatate. Nu am stiut ce este, nici macar nu mi-a atras atentia in vreun mod, intrucat Parcul nu se vede de la sosea.  Acum ma gandesc ca sunt recunoascatoare pentru izolarea asta intr-un loc atat de expus oamenilor, intre Calea Vacaresti, Soseaua Oltenitei, Soseaua Vitan-Barzesti si Splaiul Dambovitei. Delta Vacaresti gazduieste cea mai mica planta cu flori din lume, mamifere, precum vidra si vulpea, cat si 20 de specii de pasari ocrotite la nivel mondial.

  1. Parcul Romniceanu

Unul dintre cele mai mici parcuri din Bucuresti, de o simplitate si o frumusete unica. Parcul, aflat in apropierea stradutelor cartierului Cotroceni, este poezie imbracata in natura. Apusul capata o forma unica in parc. O seara romantica, un mod ideal de a incheia o zi plina de stres.

locuri-magice-in-bucuresti-episodul-51

  1. Carturesti Carusel

De cand am ajuns in Bucuresti imi doresc sa intru in universul cartilor la Carturesti Carusel. Un palat al cartilor, un loc pe care acestea chiar il meritau. Nu hainele merita un monument ridicat in cinstea lor, in sute de mall-uri, ci cartile. Astfel, o cladire – monument din centrul istoric al Bucurestiului si-a redeschis usile pentru a fi cea care gazduieste cu mandrie cartile.

cosmindragomir.info

ARTICOLE SIMILARE

Irina Rimes, primul concert în Metaverse din România

Andreea Damian

Oana Moşneagu şi Vlad Gherman au dat vestea despre copil, înainte de nuntă

Andreea Damian

Nunta secreta! Uite cu cine s-a casatorit Roxana Iliescu

Plecare neaşteptată de la Vocea României. Unul dintre jurați anunță că se retrage

Andreea Damian

Louis Vuitton toamnă/iarnă 2022: Libertate fără compromis

Andreea Damian

Cea mai toxică pereche de zodii. Au o nevoie puternică de control

Andreea Damian

Scrie un comentariu