Home > Fashion > Louis Vuitton a retras articolele de îmbrăcăminte cu tematica Michael Jackson

Louis Vuitton a retras articolele de îmbrăcăminte cu tematica Michael Jackson

Louis Vuitton

La două luni de la prezentarea colecției toamnă/iarnă 2019, casa de modă franceză Louis Vuitton a retras toate articolele de îmbrăcăminte cu tematică Michael Jackson după difuzarea documentarului privind presupusele abuzuri împotriva unor copii comise de artist.

Virgil Abloh, directorul artistic al brandului de lux, și-a prezentat colecția – care a inclus mănuși, mocasini de piele neagră și un tricou cu picioarele Regelui dansând – în luna ianuarie la Săptămâna Modei de la Paris.

Prezentarea colecției care a avut loc fix cu o săptămână  înainte de difuzarea documentarului Leaving Neverland a fost un omagiu adus lui Michael, iar piesele retrase recent de casa de modă urmau să apară în magazine în luna iunie. Abloh s-a gândit să vândă un chimono (shendyt) similar cu cel purtat de Michael Jackson în videoclipul piesei Remember the Time; o linie de haine cu imprimeu steagul Americii inspirat de We are the World; un pulover, hanorac și tricou dar și pantaloni cu personaje animate din musicalul The Wiz din 1978, în care a apărut și artistul; un tricou imprimat cu celebrii mocasini negri și șosete albe purtate de Rege, dar și o referinţă la legendara vestă cu trei închideri din Beat It.

De fapt, tot show-ul Louis Vuitton de la Paris i-a fost dedicat celui supranumit Regele muzicii pop. Înainte de spectacol, organizatorii au trimis invitații pe o mănușă încrustată cu pietre, asemănătoare cu cea purtată de Jackson. De asemenea, prezentarea care a avut loc într-un cort din grădinile Tuileries a fost inspirată de videoclipul piesei Billie Jean, iar oaspeții s-au bucurat de muzica lui Michael Jackson.

Casa de modă a afirmat că în momentul prezentării colecţiei nu a ştiut de documentarul „Leaving Neverland”, în care doi bărbați susţin că în timpul copilăriei s-au împrietenit cu Jackson şi ar fi fost abuzaţi sexual de acesta la începutul anilor 1990. „Sunt conştient că în lumina acestui documentar, prezentarea a provocat reacţii emoţionale. Condamn ferm orice formă de abuz împotriva copiilor, violenţă sau încălcare a drepturilor omului”, a declarat Virgil Abloh, într-un comunicat.

Abloh a mai spus că intenţia sa pentru această colecţie a vizat prezentarea lui Jackson ca artist al culturii pop. Într-un interviu acordat pentru New Yorker, designerul a recunoscut că nu a auzit despre documentar și că a vrut doar să-l omagieze pe Michael. Chiar înainte de prezentare, Abloh l-a descris pe artist drept muza supremă pentru moda masculină.

Articole asemanatoare
michael jackson
Johnny Depp pregătește un musical „neautorizat” despre Michael Jackson
Michael Jackson
Un film despre Michael Jackson, în pregătire
michael jackson
Dezvăluiri incredibile. Michael Jackson era „bolnav mintal”
Michael Jackson
Copiii lui Michael Jackson poartă la gât rămăşiţele fostului star pop

Comenteaza acest articol

Louis Vuitton a retras articolele de îmbrăcăminte cu tematica Michael Jackson

by Andreea Damian   1 min
0