Tabu
Image default
FASHIONSlider

Louis Vuitton toamnă/iarnă 2022: Libertate fără compromis

Casa de modă franceză a ales muzeul parizian Orsay pentru a-și dezvălui colecția toamnă-iarnă 2022-2023 semnată Nicolas Ghesquière.

În acest sezon, spectacolul Louis Vuitton toamnă/iarnă 2022 a avut loc la parterul Musée d’Orsay, o fostă gară pariziană de pe malul Senei, devenită muzeu în 1986. Spațiul? Nava centrală mare, locuită de sculpturi emblematice ale secolului al XIX-lea și luminată cu lumină naturală emanată de bolta de sticlă. Un loc de dimensiuni maiestuoase care găzduiește pentru prima dată o prezentare de modă: un eveniment care dă startul unui viitor parteneriat între casă și instituția care găzduiește cele mai cunoscute tablouri impresioniste și postimpresioniste din lume.

De la prima privire, tonul este dat: femeia Louis Vuitton va fi neconvențională. Cravatele sunt în centrul atenției, purtate lejer. Sunt colorate și împodobite cu imprimeuri multiple. Jachetele din piele sunt supradimensionate iar croiala lor ne amintește de cea a oamenilor de afaceri din anii 90. Inspirațiile pentru această garderobă sunt instinctive.

Directorul artistic prezintă o colecție în care nimic nu este calculat, totul este un proces creativ. Este un stil în formare, ca fiecare dintre noi în perioada adolescenței. Ne distrăm testând, amestecând, refolosind fără să înțelegem eroarea sau judecata celorlalți: este o joacă de copii. Există o dorință reală de autenticitate.

Pantaloni largi și o jachetă de aviator din piele cu cravată imprimată: primul aspect amintește de cel al aviatoarei Amelia Earhart. Un parfum de independență și aventură. O nouă demonstrație a garderobei perfecte pentru bărbați și femei, colecția conține materiale și amestecuri de gen: adidași cu o rochie din tweed auriu, un palton din piele cu nasturi albi, o jachetă austriacă mulată din lână roșie, o rochie polo în dungi, o rochie lungă, fustă cu volane…

ARTICOLE SIMILARE

Scriitoarea israeliană Zeruya Shalev – premiul Jan Michalski pentru Literatură 2019

realitatea

A apărut și cel de-al doilea trailer pentru filmul Detectivul Pikachu, fanii sunt nerăbdători

realitatea

Cine va moșteni incredibila colecție de bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a?

Andreea Damian

Cum să eviți iritațiile pielii produse de purtarea măștilor de protecție

Andreea Damian

Atelier A!UREA, boutique nou in Bucurestii vechi

realitatea

Scandal la Casa Regală! Măsuri drastice luate de regele Spaniei împotriva tatălui său

Andreea Damian

Scrie un comentariu