Home > Agenda > Love is The Verve – Forth

Love is The Verve – Forth

The Verve nu înseamnă numai Richard Ashcroft și „Bitter Sweet Symphony“, de fapt, nici măcar „Urban Hymns“, arhicunoscutul album care acum 11 ani i-a reinventat pentru mase, dar care, înclin să cred, i-a și distrus. Nici supradozele, despărțirile și reform`rile, dramele și scandalurile care au ținut prima pagină a tabloidelor brita- nice în anii ’90. Nu sunt nici Coldplay deși, uneori, Chris Martin pare a se crede Ashcroft.

The Verve sunt doar Nick McCabe, Simon Jones, Peter Salisbury și Richard Ashcroft, patru băieți din Wigan care s-au hotărât să facă muzică după ce i-au văzut pe The Stone Roses în 1989 și care sunt responsabili pentru „A Storm In Heaven“ (1992) și pentru „A Northern Soul“ (1995), două dintre cele mai importante și, din păcate, subapreciate albume apărute deceniul trecut. În 1997, când Urban Hymns i-a transformat peste noapte în superstaruri, era prea târziu. Tensiunile dintre Ashcroft, frontmanul cu veleități de șaman și McCabe, responsabilul cu sound-ul și stilul trupei, depășiseră orice limită, astfel încât au mai rezistat ceva mai mult de un an.

The Verve s-au despărțit pentru a doua oară, de data asta, se părea, definitiv. Din fericire totul a ținut mai puțin de 10 ani, perioadă în care Ashcroft a produs două albume solo care s-au bucurat de un succes moderat, McCabe a colaborat cu The Beta Band, Jones a făcut parte din Gori- llaz, supergrupul din spatele lui Damon Albarn, iar Salisbury cu Black Rebel Motorcycle Club.

La fel de brusc cum s-au desființat, la sfârșitul lui 2007, The Verve au luat-o de la capăt, inițial, doar pentru o serie de concerte care, deloc surprinzător, au fost sold-out din clipa în care biletele au fost puse în vânzare. Urmare firească a acestui fapt, au intrat în studio, iar rezultatul, „Forth“, a luat prin surprindere pe toată lumea, dar mai ales pe fanii vechi ai trupei.

Cu un sound cosmic în genul „A Northern Soul“ și cu versuri introspective precum cele de pe „Urban Hymns“, discul a fost precedat de „Love Is Noise“, un single total neașteptat și atipic, foarte pop și teribil de simplu, dar care și-a făcut treaba perfect – după 10 ani, The Verve au ajuns iar în topuri. „Forth“ nu este cel mai bun album al trupei și e greu de crezut că îi va convinge pe cei mai puțin familiarizați cu The Verve, însă este exact ce așteptau cei care, de aproape 20 de ani, sunt alături de Mad Richard & Co.


Comenteaza acest articol

Love is The Verve – Forth

by realitatea   2 min
0