Home > Agenda > stiri > Love Story 1: ARICIUIL

Love Story 1: ARICIUIL

Se facuse tarziu deja , fara ca ei sa schimbe prea multe cuvinte in tot acest timp .

Mai ti –e frig, Ariciule ? intreba el .

Nu, raspunse ea apasat, parca asteptand ca el sa o ia totusi in brate si sa o incalzeasca. Preventiv.  Atunci el se ridica brusc si deschise televizorul pe un canal de muzica oarecare:

Ariciule, ai vreo preferinta?

Nu neaparat , orice, sa fie un fundal sonor, raspunse ea, la fel de apasat , din coltul canapelei. Continua sa- l priveasca si sa -si caute cuvinte  destepte (unde disparusera toate tocmai acum ? ) .

Ce parere ai de Lady Gaga? intreba el , oarecum….indiferent.

Mi se pare un produs de marketing exagerat , raspunse Ariciul, vadit plictisita si iritata ca- i tulburase gandurile si asa ravasite tocmai cu Lady Gaga..

La ce te gandesti , Arici ? intreba el

LA TINE ! ………………ups , nu trebuia sa zic asta ….dar , de fapt, stiai , si parca se inghesui si mai mult in coltul canapelei .

Stiam …spuse el, in timp ce se juca cu o suvita din parul ei ondulat. O tot invartea pe un deget si apoi o indeparta de pe fruntea ei.    Stii, vroiam sa te intreb demult … Tu ai principii?

Mda, o replica desteapta, intr adevar …se gandi ea …si cum nu era momentul unor etici morale tocmai atunci ……In ceea ce te priveste NU , raspunse ea , stupid de inocent si hotarat, amintindu- si, pentru a 5673-a oara, rasaritul ce – i gasise impreuna intr –un an anterior.

Au adormit povestind despre principii si alte teoreme. Ea s- a trezit brusc, canva, spre dimineata. Era frig. S-a ridicat incet, l- a privit lung, ca pentru ultima oara, si a iesit incet din camera. Isi amintea fragmente din discutia lor de cu seara: Ariciul meu, nici tu nu esti o persoana prea comoda J . Adica cum? Adica asa…usor de gestionat . dar stii, daca nu ai fi asa , nu ai fi tu. Nu –mi place de tine cand nu zambesti.

S-au revazut candva, in mijlocul zilei. Si –au zambit intamplator si cald. Au impartit o cafea si o tigara pe un balcon. Apoi, au lasat fluturii sa zboare.

 


Comenteaza acest articol

Love Story 1: ARICIUIL

by realitatea   1 min
0