Home > Agenda > Luc Besson: regizorul de film francez neagă acuzația de viol

Luc Besson: regizorul de film francez neagă acuzația de viol

Luc Besson, unul dintre cei mai cunoscuți regizori de film din Franța, neagă acuzațiile de viol și hărțuire ale unei actrițe.

Actrița de origine olandez-belgiană Sand Van Roy l-a acuzat pe Besson că ar fi violat-o în mod repetat pe o perioadă de timp de doi ani. Un judecător care se ocupă de anchetă a redeschis cazul săptămâna trecută, la opt luni după ce procurorii renunțaseră la urmărire, în urma unei noi plângeri a doamnei Van Roy. Besson a respins acuzațiile considerându-le drept „fantezie”, deși a recunoscut că a avut o relație cu ea.

Vorbind public despre prima înfățișare care a avut loc marți, el a spus că acuzația este o „minciună”. El a adăugat: „Nu am violat niciodată o femeie în viața mea”.Van Roy l-a acuzat pe Besson că ar fi violat-o la un hotel din Paris în mai 2018. Dar ancheta inițială s-a încheiat când procurorii din Paris au spus că nu există suficiente dovezi. Alte opt femei au vorbit pentr site-ul de știri francez Mediapart și l-au acuzat pe regizor de hărțuire sexuală. Există însă puține dovezi care să probeze aceste afirmații.

Besson, în vârstă de 60 de ani, regizor, producător și scenarist, este cunoscut mai ales pentru regia filmului din 1988 – The Big Blue, precum și Subway, Leon, The Fifth Element și thrillerul de acțiune Nikita. El a regizat recent thrillerul de acțiune Anna, în rolul principal al lui Sasha Luss și Helen Mirren. Sand Van Roy, are 28 de ani și a jucat roluri minore în două dintre filmele sale, Taxi 5 și Valerian și Orașul celor o mie de planete.

Articole asemanatoare
Andrea Bocelli critică anularea concertelor lui Plácido Domingo din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală
sandra bullock
Actrița Sandra Bullock declară că și ea este o victimă a hărțuirii sexuale
Google e acuzat public de hărţuire şi de discriminare sexuală
#metoo, sau hainele cele noi ale sexismului

Comenteaza acest articol

Luc Besson: regizorul de film francez neagă acuzația de viol

by realitatea   1 min
0