Tabu
LIFESTYLE

Lumânările parfumate, la fel de nocive ca ţigările

Aproape toată lumea foloseşte lumânările parfumate pentru a avea în cameră mirosul preferat sau pentru a crea o atmosferă romantică. Ce ştie foarte puţină lume e faptul că aceste lumânări nu sunt tocmai sănătoase. Câteva studii efectuate recent arată că unele astfel de produse sunt la fel de nocive ca şi ţigările.

De cele mai multe ori, lumânările sunt aprinse în camere cu o ventilaţie proastă, cum ar fi băile, sau seara când ferestrele sunt de cele mai multe ori închise. Substanţele chimice degajate poluează suficient aerul din cameră încât persoanele care le inhalează să dezvolte astm, eczeme sau alte afecţiuni ale pielii.

Cele mai nocive sunt lumânările parfumate ieftine fabricate din parafină. Acestea sunt cel mai des întâlnite pe piaţă. La polul opus sunt cele făcute din ceară de albine sau soia. Printre substanţele degajate de lumânările din parafină au fost descoperite benzenul şi toluenul. În plus, aromele nu sunt, de cele mai multe ori naturale. Specialiştii au precizat că lumânările parfumate sunt nocive doar atunci când sunt folosite cu regularitate sau în camere care nu pot fi aerisite şi îi sfătuiesc pe cei pasionaţi de acestea să cumpere produse mai scumpe, dar obţinute din elemente naturale.

ARTICOLE SIMILARE

Experiment: Cum arata o femeie dupa o luna fara alcool

Ramasa somera , Diana Munteanu a gasit o metoda de a castiga 3.000 de euro in doua ore!

La nunta lui Năstase, o vedetă şi-a etalat picioarele intr-o rochie fabuloasa

O gluma proasta! ROXANA IONESCU ia o palma peste fata de la iubitul ei! FOTO!

O companie franceză vinde vinul Brexit cu particule de aur

Andreea Damian

Aceste clişee ne dor (9) – Azi, CAINELE – ediţia de designer

1 comentariu

Doina 16 July 2011 at 14:23

Exista variante de lumanari naturale. Tocmai ce am gasit la o simpla cautare pe net mai multe firme: , http://lumanari-naturale.blogspot.ro/ si lista poate continua.

Parafina este extrem de toxica, este derivat petrolier. Mai bine aprindem lumanari naturale, decat sa mirosim chimicale.

Răspunde

Scrie un comentariu