Home > Agenda > Lumea s-a schimbat din cauza COVID-19! Magazine din București, închise, evenimente, anulate

Lumea s-a schimbat din cauza COVID-19! Magazine din București, închise, evenimente, anulate

covid-19

De când CoronaVirus19 a pus stăpânire pe întreagă lume lumea și locuitorii ei s-au schimbat, punctele de atracție din întreagă lume și de la noi s-au închis, la fel magazinele. Tabu îți spune ce evenimente s-au anulat, ce se întâmplă în țară și străinătate.

În toată lumea este stare de urgență, oamenii ar trebui să stea acasă, să nu mai meargă decât unde au nevoie. Magazinele mari s-au închis, va oferim o imagine din acesta, la fel și aeroportul Otopeni, este aproape gol cu foarte puțîn călători în el. Mall-urile nu vor mai avea așa mulți vizitatori dacă fast-foodurile s-au închis, la fel cinematografele și nu mai există spectacole sau concerte. Sunt reguli noi, oamenii nu mai pot intră foarte mulți în supermarketuri la cumpărături și ar trebui să poarte măști și să se dezinfecteze pe mâini la intrare atunci când merg să cumpere anumite produse. S-au dat ordonanțe noi, legi noi că să se țină oamenii in case, altfel vor primi amenzi usturătoare pentru cei care ies fără cap din case.

Ce evenimente s-au anulat
Multe evenimente sportive sunt anulate, meciurile de fotbal, probabil că și jocurile Olimpice vor fi oprite. Premiere de film s-au anulat iar de exemplu, lansarea noului film din seria James Bond s-a decalat cu câteva luni. Cinematografele sunt închise, s-au oprit filmările la toate proiectele cinematografice și chiar TV s-au oprit. A 47 a ediție a din Daytime Emmy Awards din Pasadena din iunie s-a anulat, iar la noi, s-au anulat mai multe evenimente, printre care Premiile Gopo din 24 martie. Și filmările unor produtii de televiziune de la noi s-au oprit, de exemplu pentru serialele “Vlad”, “Sarcrificiul: Alegerea” sau “Las Fierbinți” s-au oprit, la fel că și alte producții de televiziune.

Cea de-a patra ediţie a festivalului AWAKE este oficial anulată

Primul festival boutique din România, AWAKE, a decis să anuleze cea de-a patra ediţie a evenimentului. Aceasta era programată între 14 şi 16 august 2020, pe spectaculosul domeniu Teleki din Gorneşti, Mureş, cu un line-up impresionant ce propunea ca headlineri artişti precum JP Cooper, Asaf Avidan, White Lies, Dubioza Kolektiv, Viţa de Vie “În Corzi”, Asian Dub Foundation, Dimension, Camo & Krooked. AWAKE va anula toate concertele stabilite pentru ediţia de anul acesta a festivalului. ,,Cu imensă părere de rău vă anunţăm că ediţia din 2020 a festivalului AWAKE nu va mai avea loc.

Am luat această decizie dureroasă după o îndelungă analiză a contextului naţional şi internaţional din ultimele săptămani, a încetinirii până la stopare a vânzărilor de bilete, a îngheţării bugetelor de investiţii din partea partenerilor corporate, a amânărilor, reprogramărilor şi anulărilor de turnee care au început şi vor continua inevitabil. Mai mult decât atât, provocarea de a coordona în regim de autoizolare masiva desfăşurare de forţe pe care o presupune un festival de o asemenea amploare ne-a impactat puternic. Cu echipe formate din zeci şi sute de oameni care lucrează activ în diverse departamente şi în mai multe oraşe, totul fără a ne putea întâlni, alegem să rămânem uniţi în această perioadă dificilă şi să punem siguranţa tuturor pe primul loc. Ne pasă de comunitatea artistică şi de tot ce putem construi împreună pentru publicul nostru de la AWAKE. Cu siguranţă nu ne-am aşteptat la acest scenariu pentru cea de-a patra ediţie a festivalului, însă în acest context impactul socio-economic al pandemiei de Coronavirus COVID – 19 ne împiedică să putem oferi publicului un festival fără compromisuri.

Încă de la prima ediţie a festivalului ne-am propus să livrăm o experienţă complexă, cât mai autentică şi imersivă. Cu siguranţă acesta rămâne obiectivul nostru şi pentru ediţia AWAKE din 2021.”, a declarat directorul festivalului, Laura Coroianu. După ce în ediţiile sale anterioare a inclus în lineup nume ca Morcheeba, Knife Party, Tom Odell, Milky Chance, The Subways, Fink, Pussy Riot, Netsky, Wilkinson, AJ Tracey şi Enter Shikari – pentru a menţiona doar o mică parte a artiştilor care au urcat de-a lungul timpului pe scenele festivalului – AWAKE promite ca în ciuda provocărilor de anul acesta, să revină în forta în 2021. Inovator şi multidisciplinar, AWAKE este un festival outdoor anual, care şi-a construit un nume în industria evenimentelor muzicale, prin accentul strategic pus pe alchimia dintre muzică, arte vizuale, cadrul natural unic, workshop-uri şi debate-uri inspiraţionale, cinema, teatru şi bibliotecă în aer liber. Biletele achiziţionate pentru ediţia din acest an a festivalului sunt în continuare valabile şi pot fi folosite pentru acces la ediţia de anul viitor. Cumpărătorii ce doresc returnarea contravalorii biletelor pot solicita acest lucru în punctele de la care le-au achiziţionat.

roxen

roxen

Eurovision Song Contest 2020 a fost anulat

Organizatorii au făcut anunțul oficial în urmă cu puțin timp: concursul din luna mai, de la Rotterdam, nu se va mai organiza în contextul actualei pandemii COVID-19. În conformitate cu precizările făcute de aceștia, au fost evaluate o multitudine de alternative, însă incertitudinea generată de situația curentă, precum și restricțiile implementate de guvernele țărilor participante au făcut imposibilă continuarea pregătirilor pentru acest eveniment de amploare.


Comenteaza acest articol

Lumea s-a schimbat din cauza COVID-19! Magazine din București, închise, evenimente, anulate

by Tabu Tabu   3 min
0