Home > Lifestyle > Stiri > Maca, Fluturele de nota 10

Maca, Fluturele de nota 10

Butterflies in My Stomach repetă într-una din încăperile neamenajate din Casa de Cultură a Studenților din București. Tobele, pianul electric și boxele înghit aproape toată camera, iar în spațiul rămas liber se strecoară cei doi chitariști. Maca își găsește locul sub geamul larg deschis prin care se zăresc crengile dese ale copacilor din apropiere.

Maca (Mihaela Dinu) are 31 de ani și e solista trupei. Scrie versurile pieselor și compune linia melodică pentru voce, în timp ce băieții „se ocupă de partea de armonie, de ritmică”. Formația cântă un amestec de acid jazz, electro, funk și jazz clasic. „O amestecătură în care mai vorbesc, mai fac și rap”, spune Maca. „Pot să-i zic rap, da?”. Toboșarul Laurentze o aprobă dând viguros din cap. „N-avem un stil anume. Cum ne vine”, reia Maca, a cărei poreclă se trage din copilărie, când spunea „macarelă” în loc de „macara”. „Nu ne-am chinuit să facem ceva vandabil. Cântăm de plăcere. Strict”. S-au cunoscut în 2001, când trupa Baba Novac își căuta solistă.

Maca a aflat de la o prietenă și s-a prezentat la interviu. „M-au întrebat ce notă mi-aș da ca artist… 10, normal”. Râde când își amintește. „Dup-aia mi-au spus că au fost foarte impresionați. Celelalte tipe au fost mult mai cu picioarele pe pământ, și-au dat 7-8. M-au băgat imediat în studio să înregistrăm albumul”, „Pastel acid”, care a fost primul și ultimul album al trupei, care în scurt timp s-a destrămat. Maca s-a reîntâlnit cu trei dintre foștii membri, Bujor, Laurentze și Meghi, pe la începutul lui 2005. Inițial, au vrut să reînvie Baba Novac, apoi s-au răzgândit: „Ce rost are să încălzim ciorba? Hai să facem o altă trupă!”. Au început să caute un nume care să îi reprezinte. „Ne-am zis: de fapt ce vrem noi să transmitem prin muzica noastră? Că trebuie să fim cumva atenți la toate sentimentele și senzațiile care trec neobservate zi de zi”.

S-au oprit la Butterflies in My Stomach, pentru că exprimă bucuria de-a face lucruri care îți dau senzația de fluturi în stomac. Maca a căutat senzația în multe joburi pe care le-a avut. A fost asistent social, a lucrat în resurse umane, a făcut producție audio și video. La un moment dat s-a apucat și de afaceri și a cumpărat cu doi prieteni jumătate dintr-un club de jazz. S-a lăsat de toate când a simțit că nu mai merge. A vândut partea ei din club și nu s-a mai angajat. De muzică însă nu s-a lăsat. Încă îi mai dă fluturi în stomac. Sprijinită cu mâna stângă de rama scorojită a geamului din sala de repetiții, Maca face vocalize în franceză și anunță spontan: „Băieți, anul ăsta mă apuc de franceză!”. Băieții nu comentează, par obișnuiți s-o vadă pe Maca lansându-se cu elan într-o nouă provocare. În bluza cu floricele roșii, mov și portocalii și rochia lungă maro care o învăluie, Maca arată ca un fluture gata de zbor. De îndată ce va începe să cânte va bate din aripi întâi prin camera neîncăpătoare, apoi pe holul lung în care răsună vocile studenților dintr-o trupă de teatru, apoi un etaj mai jos, unde repetă o altă formație, și în fine afară, printre copacii din parc.

Pe Maca, o puteți asculta AICI!


Loading...

Comenteaza acest articol

Maca, Fluturele de nota 10

by realitatea   2 min
0