Tabu
Image default
BEAUTY Slider

Machiajul ochilor caprui

Daca imparti acceeasi culoare a ochilor cu jumatate din populatia lumi, nu inseamna ca trebuie sa te pierzi in multime! Daca ai ochii caprui, afla ca esti norocoasa, culoarea ochilor tai se potriveste cu majoritatea nuantelor din trusa ta de farduri.

Ochii caprui sunt obtinuti prin amestecarea culorilor primare (rosu, galben si albastru) in mod egal, deci ai din fiecare cate putin. Totusi sunt si anumite restictii. Alina Brailescu, fashion and beauty make-up artist si trainer la scoala de machiaj ABA MAKE-UP ACADEMY, ne propune astazi un machiaj colorat, potrivit ochilor caprui. Tot ea, ne spune ca ar trebui sa eliminam din trusa noastra nuantele de gri daca avem ochii caprui, aceste nuante dau un aspect obosit chipului si accentueaza cearcanele. In acest material, make-up artist-ul nostru a optat pentru un machiaj in nuante complementare de rosu si verde.

Pentru inceput vom aplica baza – fond de ten, corector si pudra. Pentru ca suntem in plin sezon estival, ne recomanda sa inlocuim fond-ul de ten cu un BB Cream. Acesta indeplineste si rolul fondului de ten dar va hidrata si proteja tenul de razele soarelui. Pudra este bine sa o folosim in zonele unde avem exces de sebum.

 

machiajul ochilor capruimachiajul ochilor caprui

Sprancenele vor fi corectate pe linia lor naturala cu un fard in nuante cat mai apropiate de culoarea firului de par.

machiajul ochilor caprui

Machiajul ochilor presupune aplicarea unui fard in nuante deschise pe arcada si in coltul intern al ochiului. La baza genelor superioare aplicam un fard in nuante de maro pamantiu ce va fi difuzat spre pliul pleoapei. In pliu si pe arcada aplicam un fard rosu, pe care il difuzam prin blending apoi conturam pleoapa inferioara folosind acelasi fard-maro pamantiu. Pentru a fixa mai bine fardul este bine sa folosesti un fard cremos in nuante de verde peste care aplici fardul propriu zis. Daca nu ai la indemana, poti aplica o baza de ochi pe zona in care va fi fardul. Eyeliner-ul va completa look-ul ochilor. Acesta va fi aplicat descendent din coltul extern spre coltul intern.

 

machiajul ochilor caprui machiajul ochilor caprui machiajul ochilor caprui machiajul ochilor caprui

 

Daca este cazul corectam si stergem fardul cazut. Aplicam mascara.


machiajul ochilor capruimachiajul ochilor caprui
 

 

Daca doresti sa porti acest machiaj seara il poti completa cu un ruj rosu. Daca il vei purta pe timpul zilei iti recomandam un ruj in nuante nude.


machiajul ochilor capruimachiajul ochilor caprui

Combinarea nuantelor si a texturilor intr-un machiaj este foarte importanta, colorimetria este in stransa legatura cu arta machiajului. Tot de la Alina, am aflat ca in cardrul cursurilor de machiaj, ea dedica o intreaga sedinta teoriei culorilor si formei ochilor, fara aceste notiuni nu poti realiza corect un machiaj.

machiajul ochilor capruimachiajul ochilor caprui

Acelasi Cristian Dobre ne-a ajutat cu fotografiile si ii multumim si de aceasta data. Florina Mihoc ne-a fost model, multumim.

MUA Alina Brailescu: www.abacademy.ro

FOTO: Cristian Dobrehttp://cristiandobre.weebly.com/

Model Florina Mohoc

ARTICOLE SIMILARE

Billie Eilish devine cel mai tânăr artist care înregistrează tema unui film cu James Bond

Andreea Damian

Serialul HBO a crescut fluxul de turiști la Cernobîl

Andreea Damian

Scandalul Reghe-Prodanca. Prima imagine cu iubita însărcinată

Andreea Damian

Odată cu apariția seriei trei din The Crown, toată lumea și-a amintit de pălăria roz cu flori a Reginei

realitatea

Muzeul Municipiului București ⎥ Ateliere online de benzi desenate

Ciocîrlan

Da semne de violenta? Te loveste? Paraseste-l imediat!

realitatea

Scrie un comentariu