Home > beauty > Machiajul te poate ajuta în carieră

Machiajul te poate ajuta în carieră

Un studiu recent a demonstrat că machiajul poate fi una dintre cele mai puternice arme în dezvoltarea carierei.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard şi Boston, alături de analiştii de la Insitutul Dana-Farber au concluzionat în urma unor teste, faptul că femeile care poartă machiaj sunt văzute mai competente şi de încredere, faţă de cele care preferă o frumuseţe naturală, fără niciun retuş cosmetic.

Femeile care aleg un machiaj subtil, dar profesional, au cele mai multe şanse să avanseze în carieră. Cercetările au avut ca bază feedback-ul obţinut de la două focus-grupuri, din care au făcut parte 268 de femei şi bărbaţi.

Grupurile au primit fotografii cu femei machiate şi nemachiate, pentru evaluări. În urma studiului, s-a observat faptul că, un impact semnificativ în evaluarea unei persoane de sex feminin îl are machiajul. Deşi, focus-grupurile primeau două variante de fotografii ale aceluiaşi chip (machiat şi nemachiat), fotografiile cu persoane care purtau machiaj primeau calificative mai bune, acele femei fiind considerate mai atrăgătoare, competente, plăcute şi de încredere, în comparaţie cu varianta lor ‘naturală’.

Crezi că te ajută machiajul în carieră?

Articole asemanatoare
machiaj
7 greșeli de machiaj care te îmbătrânesc
coafuri
Coafuri și machiaj pentru Ziua Îndrăgostiților: 10 idei romantice
creierele mai mici
Oamenii neglijați în copilărie au creierele mai mici, arată un studiu realizat pe „orfanii lui Ceaușescu”
Noi studii arată că țigările electronice ar putea fi chiar mai nocive pentru inimă decât țigările obișnuite

5 Responses

  1. Pingback : Machiajul te poate ajuta în carieră | Elodia

  2. Farhad

    Pitipoancele exagereaza. Intr-adevar, maaihcjul nude e cel mai usor de aplicat, de intertinut, de dat jos de pe fata. Totusi, e o diferenta mare intre un machiaj simplu si tratamente pitipongesti si nu cred ca ar fi greu sa aplici putin mai mult fard decat intr-o dimineata obisnuita sau o data la cateva zile sa iti colorezi unghiile intr-o culoare vesela. 😀

  3. Pingback : Machiajul te poate ajuta în carieră | Fashion avec Passion

Comenteaza acest articol

Machiajul te poate ajuta în carieră

by   1 min
5