Home > Lifestyle > Stiri > Mafia gay

Scurt istoric

Între anii ’40 și ’50 apare termenul „Homintern“, o combinație între cuvintele „homosexual“ și „internațional“ și un apropos la termenul „Comintern“ (combinație între „comunist“ și „internațional“). Se spunea că Homintern ar fi o rețea secretă de proporții mondiale ai cărei membrii gay ar fi fost proprietari de galerii de artă, maeștri de balet, producători de filme sau fotografi, care, din spatele scenei, ar fi determinat nașterea următoarelor staruri.

De asemenea, cei din Homintern s-ar fi întâlnit în secret pentru a decide trendurile anului următor din moda feminină. În anii ’70 apare termenul „Mafia Gay“ sau „Mafia de Catifea“ ca referire la personajele gay influente care deveniseră obișnuiții clubului Studio 54.

Această „mafie“ îi avea ca membri pe Calvin Klein, Truman Capote și Andy Warhol. Mafia Gay rămâne astfel un termen care definește un grup social puternic și nu o alianță care conduce ceva industrial sau politic. Astăzi, termenul descrie pătura de sus din mass-media și modă, dar este folosit și ca o glumă de către minoritatea homosexuală, considerându-se că șeful neoficial ar fi David Geffen, unul dintre capii de la Dreamworks, sau chiar Elton John.

Acțiuni

În anii ’60 conservatorii ziceau că cei din Homintern sunt responsabili pentru manipularea maselor cu programe culturale. De exemplu, se credea că popularul serial „Batman“, în care un super erou musculos este întotdeauna însoțit de un ucenic (Robin) și are inamici de sex feminin (Catwoman, Poison Ivy), ar promova, ascuns, homosexualitatea.

În America există azi teoria că politicienii corupți sunt mână în mână cu Mafia Gay și susțin căsătoria între aceleași sexe pentru a obține mai multe voturi. Mai mult decât atât, se zice că în California și Massachusettes această mafie a cumpărat voturile în favoarea ei. Obosiți de atâta tamtam, câțiva actori din Los Angeles și-au întemeiat o trupă de stand-up și improvizație numită The Gay Mafia. Îi poți găsi pe youtube.

Mafia gay din România

Dacă te crezi la adăpost și referințele acestui text par dintr-o altă lume, ei bine, uită-te cu atenție în jur. Ai văzut câți bărbați români se pensează și poartă haine mulate? Nu trebuie decât să mergi până la patiseria din colț și să te uiți mai bine la cel care-ți vinde covrigi. Normal, n-o să-ți zică nimeni: „Da, sunt membrul unei organizații secrete. Fac parte din Mafia Gay“, dar trebuie să știi că ceva puternic plutește deasupra ta. Nu trebuie să-ți fie frică, trebuie doar să respecți și să tolerezi. N-o să dau nume și n-o să desconspir nimic, o organizație secretă rămâne, până la urmă, secretă. De ce crezi că eu folosesc un pseudonim?


1 Response

Comenteaza acest articol

Mafia gay

by realitatea   2 min
1