Tabu
Image default
lifestyle

Mai ai doua saptamani pentru a te inscrie la Premiului Henkel CEE pentru Arta!

Artistii interesati mai au la dispoziție doua saptamani pentru a se inscrie la editia de anul acesta a Premiului Henkel CEE pentru Arta, dedicata mai multor domenii simultan : pictura, desen, fotografie, video si instalatie. Dosarele de inscrieri sunt asteptate pana pe 8 iunie 2009 (data postei). Editia de anul acesta a Premiului Henkel CEE pentru Arta este dedicata picturii, desenului, fotografiei, artei video si instalatiei.

Castigatorul va fi ales de un juriu international renumit si va primi 7,000 Euro. Pe langa acest premiu, anul acesta, pentru prima oara, castigatorul premiului va fi invitat sa isi expuna lucrarile in cadrul unei expozitii individuale organizate la Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig (MUMOK) din Viena, unul din partenerii proiectului, alaturi de KulturKontakt Austria. Si anul acesta, in cazul in care exista mai mult de cinci inscrieri in Romania, se va organiza o preselectie locala, jurizata de personalitati importante ale mediului artistic local si un reprezentant al companiei Henkel Romania.

Juriul va alege cele cinci lucrari care vor intra in procesul final de selectie de la Viena, precum si un castigator local, care va primi un premiu de 1,000 Euro. In cazul in care sunt numai cinci inscrieri in competitie, lucrarile vor fi transmise direct la Viena, pentru selectia finala.

Conditii de inscriere in concurs Pentru inscrierea la aceasta editie a “Premiului Henkel CEE pentru Arta” sunt necesare urmatoarele documente:
– Curriculum Vitae si documente care sa ateste dezvoltarea profesionala a artistului (in limba engleza);
– 5-10 lucrari inscrise sub forma de fotografii, dosare, cataloage de arta (dimensiune maxima A3), diapozitive si DVD-uri. Nu se vor trimite lucrari originale in prima faza a competitiei!
– Pentru fisierele in format video trimise trebuie respectate urmatoarele specificatii: Format flv, dimenisiuni maxime de 400x300px, audio intre 48 si 128 kbps (stereo sau mono).
– Lucrarile nu trebuie sa fie anterioare anului 2006.
– Nu exista o tema obligatorie
– Competitia este deschisa artistilor din urmatoarele tari: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bielorusia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Georgia, Ungaria, Kazakhstan, Kirghistan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Mongolia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina si Uzbekistan.

Varsta limita a aplicantilor este 40 ani. Artistii romani sunt rugati sa trimita lucrarile lor (care sa respecte conditiile de mai sus) pana cel tarziu 8 iunie 2009 (data postei) la urmatoarea adresa: GMP PR Attn: Roxana Poede Pt Premiul Henkel CEE pentru Arta Str. Toamnei nr 83, sector 2 Bucuresti Pentru mai multe informatii, va rugam contactati: GMP PR, Roxana Poede, tel: 021 – 210 44 61, email: [email protected]

Lucrarile inscrise NU trebuie sa aiba nicio legatura cu Henkel sau produsele Henkel! Henkel nu isi asuma responsabilitatea pentru eventuala deteriorare a lucrarilor de arta. Lucrarile inscrise de artisti vor fi returnate dupa deliberarea juriului sau dupa expozitie. Nu se percepe taxa de participare la concurs. Lucrarile celor cinci finalisti internationali nominalizati la Henkel CEE Art Award 2009 vor fi expuse publicului in cadrul unei expozitii organizate la Viena in luna noiembrie 2009. Artistii vor fi rugati sa trimita lucrari suplimentare pentru aceasta expozitie. Compania Henkel va suporta costurile de transport de aproximativ 150 Euro. Artistii nu vor fi remunerati pentru participarea la aceasta expozitie din Viena (sau pentru expozitia din tara lor de origine).

ARTICOLE SIMILARE

Katie Holmes a ajuns doar piele și os

realitatea

Mihaela Radulescu il regreta pe Botezatu: “Am fost doi prosti, toata viata ne-am iubit”!

Marius Chivu

realitatea

Sharon Stone, în sânii goi pe coperta Paris Match

realitatea

Åži vedetele au defecte

realitatea

Detalii din casa unde a murit Mihaela Ursuleasa

Scrie un comentariu