Tabu
Image default
FASHIONLIFESTYLESlider

Maldivele Siberiene sunt de fapt un lac toxic iar influencerii Instagram au fost avertizați

Lacul rusesc care a stârnit frenezia pe rețelele sociale este plin de oxizi de metal din cenușă de cărbune de la o centrală din apropiere care furnizează curent orașului Novosibirsk.

O companie rusească de energie a avertizat utilizatorii Instagram să nu înoate în lacul turcoaz care a devenit fascinant pentru rețelele de socializare și a fost poreclit Maldivele Siberiene. Lacul este de fapt plin de oxizi de metal dăunători sănătății. Dar, în ciuda avertismentelor conform cărora iazul artificial conține săruri de calciu periculoase și alți oxizi de metale, acesta a rămas un loc popular pentru influenceri, petreceri de nuntă și fotografii din întreaga lume.

“În ultima săptămână, depozitul nostru de cenușă a devenit o celebritate pe rețelele sociale”, a declarat compania siberiană care generează curent luna trecută, avertizând vizitatorii potențiali să nu bea apa și spunând chiar că și “contactul apei cu pielea poate duce la o reacție alergică “. Fotografiile femeilor în bikini pe malurile pline de cenușă și ale altor vizitatori care călătoresc unicorni gonflabili pe apele azurii au devenit însă în continuare virale pe rețelele sociale.

Unii utilizatori au glumit despre gustul apei spunând că ar avea aroma de cretă sau ar fi dulce, deși nu a fost clar dacă aceștia chiar au băut din apa lacului. Un fotograf citat de presa siberiană a descris apa spunând că are un miros puternic de “detergent de rufe”. PH-ul apei este mai mare de 8, a avertizat compania. Lacul este fabricat de om și conține cenușa care rezultă din arderea cărbunelui de la centrala termică din apropiere, cea care furnizează energie orașului Novosibirsk. Lacul a fost amenajat în anii 1970 și este cel mai mare de acest fel din Siberia.

Cei care vor să se scalde în apele periculoase trebuie să știe că pe fundul lacului se află cenușă iar apa este deosebit de tulbure, ceea ce înseamnă că “ieșirea din rezervor fără ajutor este practic imposibilă”. După o explozie de interes pentru lac pe rețelele sociale, compania a declarat că a fost nevoită să avertizeze potențialii vizitatori că “mersul de-a lungul lacului cu cenușă este ca și cum ai merge într-o zonă militară: periculos și de nedorit.”

Din păcate avertismentele par să fi atras doar și mai mulți vizitatori și chiar un cont de fani numit Novosibirsk Maldive, care a strâns aproape 200 de susșinători ai apelor cu cenușă. O postare a sugerat că atât de mulți turiști au început să viziteze lacul încât hoții locali au reușit să intre în mașinile turiștilor de ocazie și să fure diverse obiecte în timp ce vizitatorii au făcut fotografii. În altă postare s-a spus că managementul centralei electrice a început să închidă drumurile spre lacul de cenușă datorită “fluxului mare de oameni din Novosibirsk”.

O femeie care se prezintă îmbrăcată într-o rochie de mireasă împreună cu soțul ei lângă lac scrie: “Nu există nici o limită pentru fericirea mea.”

ARTICOLE SIMILARE

Michael Buble a reacționat după ce presa a scris că renunță definitiv la muzică

Andreea Damian

Familia Gucci, revoltată de filmul biografic cu Lady Gaga

Andreea Damian

Oana Roman şi-a cunoscut fratele mai mic la propria nuntă

Jill Biden și Meghan Markle, aceeași rochie! Mesajul incredibil al acestei coincidențe

Andreea Damian

Simona Gherghe a arătat testul de sarcină. Vedeta este în culmea fericirii

Andreea Damian

Apelul DISPERAT al Simonei Gherghe! Ce a pătit chiar in ziua de Crăciun

Scrie un comentariu