Home > Lifestyle > Mamele petrec 97 de ore pe săptămână făcând sarcini zilnice – echivalentul unui job bine plătit

Mamele petrec 97 de ore pe săptămână făcând sarcini zilnice – echivalentul unui job bine plătit

mamele

Dacă mamele ar fi rugate să compună un anunț de angajare pentru un post de părinte, ei bine, el ar putea suna cam așa:

„Angajăm! Lucru de acasă! Poziția necesită capacități extraordinare de multitasking. Candidatul ideal trebuie să fie capabil să planifice și să pregătească mese nutritive, reușind să spele în același timp și munți de haine murdare. El trebuie să poată oferi sesiuni de îndrumare, asistență medicală, consiliere și terapie. În plus, solicitanții ar trebui să fie disponibili pentru diferite activități de planificare a evenimentelor, inclusiv petreceri de aniversare. Poziția implică menținerea la zi a tuturor practicilor recomandate de dezvoltare a copilului, incluzând, dar fără limite, tantrumuri și plânsete. Nu se asigură odihnă și mâncare! Solicitantul trebuie să dețină un permis de conducere valabil sau să asigure transportul clientului. Timpul de lucru: în medie 97 de ore pe săptămână, timp de 52 de săptămâni pe an. Beneficii și avantaje: neprețuite”.

Așadar, să fii mamă înseamnă să ai o listă uriașă de responsabilități care s-ar putea completa pe parcurs. Potrivit unui sondaj realizat pe 2.000 de femei care cresc copiii cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani, mamele petrec aproape 100 de ore pe săptămână făcând sarcini zilnice – chiar dacă asta înseamnă sacrificarea somnului și a timpului dedicat propriei persoane.

Sondajul publicat de Ziua Mamei (sărbătorită în a doua duminică din luna mai) arată că mamele pot avea nu mai puțin de 15 roluri diferite – de la bucătar la consilier financiar. Nu e de mirare că programul de lucru pentru această „slujbă” depăștește 40 de ore pe săptămână.

Pentru a face față meseriei de mamă, multe femei își sacrifică somnul (53% dintre participante) și renunță la hobby-uri și timpul cu prietenii (47%). Deși se asigură că micuții lor sunt hrăniți corespunzător, aproximativ 3 din 5 respondente (62%) spun că adesea mănâncă pe fugă, iar 53% recunosc că mănâncă nesănătos din cauza sarcinilor pe care trebuie să le îndeplinească.

Un studiu din Marea Britanie arăta că o mama are circa 42 de sarcini zilnice. O mare parte din acestea se petrec înainte de ora 9 dimineața, însă nu se opresc aici. Este aceeași poveste pentru restul zilei și seara. Majoritatea nu reușește să termine sarcinile în fiecare zi, iar acest lucru creează mult stres.

Dar cum se scurge timpul lor? Într-o zi obișnuită, mamele spun că petrec 46 de minute pregătind mesele copiilor, 44 de minute spălând rufe și 29 de minute făcând activități creative cu cei mici. Adăugați acestor minute, timpul petrecut în calitate de șofer, majoretă, tutore și terapeut.

Cercetătorii au descoperit că mamele ar primi un salariu frumușel dacă ar fi plătite pentru asta. Și asta în ciuda faptului că 70 la sută dintre mamele intervievate lucrează cu normă întreagă sau jumătate de normă. După ce trag linie la final de zi, mamele constată că le rămân mai puțin de o oră pentru activități personale: duș, manichiură, spa, lectură, etc.

Articole asemanatoare
Trei sfaturi utile pentru garderoba de purtat la birou când e caniculă
stat american
Un stat american oferă 10.000 $ să lucrezi de la distanță. Iată condițiile!
Ti-ai pierdut slujba de curand? – Afla cum trebuie sa reactionezi pentru a-ti reveni
4 domenii in care sa faci bani daca ai un corp lucrat

Mamele petrec 97 de ore pe săptămână făcând sarcini zilnice – echivalentul unui job bine plătit

by Andreea Damian   2 min
2