Home > Lifestyle > culinar tabu > “Toti romanii au parte de MANCARE MODIFICATA GENETIC!” Afla cine e specialistul care spune asta

“Toti romanii au parte de MANCARE MODIFICATA GENETIC!” Afla cine e specialistul care spune asta

Toţi mâncăm produse modificate genetic astăzi, chiar dacă ştim sau nu ştim, iar 90% din producţia de soia din lume este modificată genetic, a declarat fostul ministru al Agriculturii din cabinetul Ungureanu, Stelian Fuia, la emisiunea “După 20 de ani”, difuzată duminică la Pro TV.

“Toţi mâncăm produse modificate genetic astăzi, chiar dacă ştim sau nu ştim. Deci toţi mâncăm la ora actuală. Circa 90% din producţia de soia din lume este modificată genetic”, a spus Fuia. El a afirmat că până şi ciocolată are în compoziţie produse obţinute din organisme modificate genetic. Ministrul a mai spus că instituţiile statului ar trebui să controleze dacă pe ambalajele produselor scrie sau nu dacă acestea au componente modificate genetic. “Avem o legislaţie care obligă clar ca pe etichetă să scrie dacă produsul conţine organisme modificate genetic”, a afirmat Fuia. El nu a putut preciza dacă a văzut pe piaţa românească produse pe care să scrie că au în compoziţie OMG.

“România a avut o experienţă cu aceste culturi modificate genetic, îndeosebi cu soia, şi în acel moment suprafaţa a crescut foarte mult. Astăzi România mai cultivă suprafeţe foarte mici. Cred anul acesta mai mult de 300 de hectare de porumb modicat genetic nu se cultivă în România. La nivel european există o întreagă dezbatere şi România va sta în acest cadru european în ceea ce priveşte acceptarea culturilor modificate genetic. Eu în trecut am lucrat pentru o corporaţie profund implicată în acest fenomen. E un lucru cu care mă mândresc, am fost unul dintre oamenii care au lucrat într-un astfel de proiect”, a adăugat fostul ministru al Agriculturii.

Mai multe detalii pe www.gandul.info


Loading...

Comenteaza acest articol

“Toti romanii au parte de MANCARE MODIFICATA GENETIC!” Afla cine e specialistul care spune asta

by   1 min
0