Home > Agenda > Manual de lifestyle by Loredana

Manual de lifestyle by Loredana

Moda panseurilor personale sau a cugetărilor tipărite e în plin avânt. Unele reușite, altele mai puțin, cel mai ades adunate între coperte glossy sunt articolele publicate de-a lungul unei perioade de timp sub formă de rubrică întro revistă, ziar etc. Rețeta e simplă, și are avantajul că poți folosi ingrediente în număr infinit. De toate pentru toți, cum ar veni. De la fapte diverse, semnficative, până la observații subtile și judecăți personale ale mediului, ca să nu zic socialului contemporan. Mi-au trecut și mie prin mână destule, dar „Sexting“ by Loredana chiar merită citită. Åži merită cugetat asupra unor experiențe pe care – atenție fani și fane! – Loredana Groza le împărtășește cât se poate de sincer și autentic, fără fițe de autoare asumată, din contră, ca om și femeie care le-a trăit, gustat, experimentat, apoi le-a selectat, filtrat și transpus într-o manieră personală, necosmetizată și deloc fițoasă.

Volumul e aranjat pe patru teme mari care aduc împreună subiectele mici – dar care se bucură de preocuparea Loredanei – și compun un fel de mic ghid de lifestyle personal și personalizat by Loredana: capitolele sunt Life, Sex & Love, Stil și Travel. Nici nu mai e nevoie de alte comentarii despre conținut, idei etc., numele lor spune totul. Sexting, însă, e un concept pe care Loredana îl descoperă în viața de zi cu zi, prezent peste tot, în toate mediile și în toate formele: „Noul trend în conversația despre sex se numește sexting. A pornit subtil prin licee odată ce băieții care au început să fotografieze fetele în clasă în poziții indecente și apoi au trimis pozele mai departe. … Într-un mod bizar, sexting-ul înseamnă în același timp intimitate și anonimat. Aproape totă lumea face sexting chiar dacă nu o recunoaște! … Sextingul, spre deosebire de sex, e antiseptic și o soluție bună pe timp de criză când mai bine îi scrii vreo două gagicii în loc să-i mai cumperi flori și alte alea. De aceea mi-am numit această carte SEXTING. Tocmai pentru că știu că tot curajul meu de a vorbi fără pudoare despre gândurile, dorințele, plăcerile, slăbiciunile… intimitatea mea, poate fi împărtășit fără prejudecăți de către toate cititoarele mele. Să vorbești despre sex poate fi frumos și interesant și cuvintele așezate în textul și în contextul potrivit, că este live, online, într-o scrisoare parfumată sau într-un mesaj pe telefon, te pot ajuta întotdeauna să transmiți ceea ce simți și ce vrei fără bariere… Imaginați-vă când veți citi aceste texte că au ajuns la voi direct din e-mailul meu privat, din mesangeria personală… Sexting plăcut!“ Ne urează Loredana cea din carte.

Iar eu personal pot să spun că a fost nu numai o lectură plăcută, dar și folositoare. De data aceasta chiar există cineva care nu numai că își asumă toate experiențele, dar încearcă și o mică sinteză prin filtru personal și nu le transmite mai departe pur și simplu ca pe înșiruiri de lucruri întâmplate, ci le adună într-o rețetă personală. Åži nu oricum, ci făcând… Sexting. Alte argumente? S-a spus deja în presă că în două săptămâni de la lansare cartea a fost pe primul loc în topul vânzărilor în rețeaua de librării Diverta, acolo unde a avut loc lansarea cărții. Asta nu spune neapărat dacă va fi un mare succes, dar spune multe despre un nume deja cunoscut și iubit, cu fanii și publicul ei fidel: Loredana Groza.

Articole asemanatoare
Bill Clinton a scris o carte plicticoasă care va deveni serial tv
PIERCE BROWN: e în natura noastră să creăm, să inventăm și să descoperim consecințele abia după o vreme
Unul dintre cei mai mari autori americani, Philip Roth, a murit în vârstă de 85 de ani.
Pascal Bruckner despre colonialism, rasism, multiculturalism și mai 1968 – INTERVIU

Loading...

Comenteaza acest articol

Manual de lifestyle by Loredana

by realitatea   2 min
0