Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Marcia Cross, despre cancerul ei: „A fost unul dintre cele mai mari cadouri pe care le-am putut avea”

Marcia Cross, cunoscută pentru rolul din serialul „Neveste disperate”, a dezvăluit că să fie diagnosticată cu cancer anal a fost „unul dintre cele mai mari cadouri pe care le puteți avea”.

Actrița a devenit vocea celor care suferă de această maladie cumplită. Aceasta a discutat despre viața sa post-cancer la o petrecere pentru Fundația Farrah Fawcett, cu rol de conștientizare a vaccinului HPV.

Vaccinul HPV contra infecției cu Human Papiloma Virus (HPV sau Virusul Papiloma Uman) sunt vaccinurile care previn infecția cu anumite tipuri de viruși papiloma uman. Toate vaccinurile protejează cel puțin împotriva HPV 16 și 18, cauzele celui mai ridicat risc de cancer cervical. Se estimează că acestea pot preveni 70% din cazurile de cancer cervical, 80% din cazurile de cancer anal, 60% din cazurile de cancer cervical, 40% din cazurile de cancer vulvar, și, posibil, anumite tipuri de  cancer al gurii.

Vedeta, care a fost diagnosticată cu cancer anal în 2017, își amintește că a primit diagnosticul ca un cadou deoarece i-a permis să reflecte asupra vieții și a iubirii.

„Am spus: <<Dacă acest lucru nu mă omoară, este într-adevăr unul dintre cele mai mari cadouri pe care le poți avea>>. Și știu că alți oameni care au avut cancer spun că și o parte din acesta este iubit și trebuie să fie receptorul acestei iubiri (…) Asta mi-a schimbat inima pentru totdeauna.”, a declarat Marcia Cross pentru revista americană People, adăugând că experiența a învățat-o să aprecieze viața.

Deși nu crede neapărat că a face fața cancerului anal este cea mai „distractivă meserie”, actrița a spus că este foarte conștientă de gravitatea acestei boli. „Să trecem peste faptul că toți avem un anus și trebuie să încetăm să-l mai considerăm tabu …”, a spus ea, înainte de a adăuga: „Nu este nimic rău și toată lumea trebuie să învețe despre virusul HPV.”

Cross, care a intrat în remisie în 2018, a fost diagnosticată cu cancer la aproape 10 ani după ce soțul ei, Tom Mahoney, a fost tratat pentru cancer la gât.

ARTICOLE SIMILARE

Rihanna lansează o nouă linie de haine împreună cu grupul francez LVMH și avem deja primele imagini

Andreea Damian

Ce mesaje ascunde portretul de familie realizat pentru ziua prințului Charles

Andreea Damian

Cea mai provocatoare tendință de a poza pe Instagram. Au lansat-o cele mai populare vedete

Andreea Damian

Lidia Buble, gravidă? Ipostaza prin care și-a șocat fanii

Andreea Damian

De ce e Bianca Brad îngrijorată din cauza mamei ei

Tabu Tabu

Cum arată acum Adelina Pestrițu după schimbarea radicală de look

Tabu Tabu

1 comentariu

Marcia Cross, despre cancerul ei: A fost unul dintre cele mai mari cadouri pe care le-am putut avea - Stiri eZZ 12 September 2019 at 17:44

[…] Marcia Cross, despre cancerul ei… totul pe TABU.RO […]

Răspunde

Scrie un comentariu