Home > Slider > Mariah Carey suferă de tulburare bipolară: „Am trăit cu o teamă constantă”

Mariah Carey suferă de tulburare bipolară: „Am trăit cu o teamă constantă”

mariah carey

Mariah Carey a vorbit în premieră despre faptul că suferă tulburare bipolară. Vedeta de 48 de ani urmează în prezent un tratament medicamentos, după ce o lungă perioadă a negat că are o problemă serioasă.

Într-un interviu pe care l-a acordat revistei „People“, Mariah Carey a dezvăluit că, în 2001, a fost diagnosticată cu tulburare bipolară de gradul II, după ce a fost internată în spital din cauza unei căderi psihice. Cântăreaţa americană a recunoscut că până de curând nu a vrut să recunoască faptul că se confruntă cu o problemă de sănătate şi că a făcut tot posibilul ca nimeni să nu afle.

„Pur şi simplu nu am vrut să cred…Până recent am trăit în negare şi izolare şi cu o teamă constantă că poate cineva va afla şi mă va expune public. A fost o povară prea grea pentru mine şi efectiv nu am mai putut face faţă, aşa că am căutat şi am primit tratament“, a povestit Mariah Carey. Cântăreaţa a subliniat că a cerut ajutorul după „cei mai dificili ani pe care i-a avut“, referindu-se la problemele profesionale şi amoroase.

Tulburarea bipolară II este dificil de diagnosticat şi se maniferstă prin stări de depresie şi de hipomanie, care pot provoca iritabilittate, insomnie şi hiperactivitate. Diferenţa dintre tulburarea bipolară de gradul I şi cea de gradul II este aceea că pacienţii care suferă de cea din urmă nu experimentează episoade maniacale.

„Acum iau medicamente care par a fi destul de bune. Nu îmi dau stări de somnolenţă sau de oboseală. Găsirea unui echilibru adecvat este cel mai important pas. Multă vreme am crezut că sufăr de tulburări ale somnului. Munceam extrem de mult, eram irascibilă şi mi-era mereu teamă să nu-i dezamăgesc pe ceilalţi. S-a dovedit că de fapt experimentam o formă de manie, iar în final m-am lovit de un zid. Cred că episoadele mele depresive erau caracterizate printr-o energie scăzută, mă sim’eam foarte singură, tristă şi vinovată“, a precizat artista.

Mariah Carey, mama gemenilor de şase ani Monroe şi Moroccan, a explicat şi motivul pentru care a decis să vorbească public despre lupta ei: „Acum sunt într-un moment foarte bun al vieţii mele, mă simt confortabil să vorbesc despre lupta pe care o duc cu tulburarea bipolară. Sper că putem înlătura stigmatizarea oamenilor care trec prin aşa ceva, pentru a nu mai fi nevoiţi să lupte singuri. Te poate izola incredibil de mult. Nu trebuie ca această afecţiune să te definească, iar eu refuz să-i permit să mă definească sau să mă controleze.“

În 2001, Mariah Carey a fost supusă unui tratament psihiatric după o cădere nervoasă şi o încercare de sinucidere, pe care reprezentantul artistei a negat-o la momentul respectiv.

Mariah Carey a slăbit enorm după ce și-a micșorat stomacul și a pozat sexy

Articole asemanatoare
relații
Vedetele care au sau au avut relații cu bărbați mai tineri decât ele
Mariah Carey
All I Want For Christmas al lui Mariah Carey ajunge numărul 1 în SUA, în sfârșit
Mariah Carey sărbătorește triumful femeilor asupra societății corporatiste misogine
Bebe Rexha
Bebe Rexha a dezvăluit că suferă de tulburare bipolară într-o postare emoționantă pe Twitter

Mariah Carey suferă de tulburare bipolară: „Am trăit cu o teamă constantă”

by Andreea Damian   2 min
1