Tabu
Image default
LIFESTYLE

Mariaj fericit de-¦ stiluri

Când cumperi un apartament de 180 mp, firește că te gândești cu ce o să-l um­pli. Sau cât o să-l umpli. Am găsit în această amenajare o abordare inedită, în care pie­sele de mobilier antique sunt puse în valoa­re asemeni pieselor de design con­­tem­poran, o amenajare cu influen­țe mi­nima­liste, însă o interpretare lu­di­că a a­cestuia, ce îl face mai cald și mai dige­rabil pentru un spațiu de lo­cuit.

De ase­menea, lucru deloc de ig­norat, dă o dimensiune gigantică spa­țiului și po­tențează la maxim camera de zi. Mi s-a părut fascinant și tratamentul oarecum scenografic – un scaun profilat pe un perete vopsit în culoa­rea potrivită poate să aibă impact maxim. Vlad a moștenit pasiunea mamei lui, comerciant de artă și mobilă an­tique, pentru piesele de colecție.

Astfel, în biroul său găsim un scaun Biedermeier foarte rar, cumpărat din Fran­­ța, alături de alte piese Biedermeier, o vitrină achiziționată de la Vie­na și recondiționată, alte câteva scau­ne cum­pă­ra­te din târgul din Pan­telimon sau din case boierești din București. Ioana le-a pus în valoare și a dat at­mosferă în­că­­perii zugrăvind pereții în­tr-un ver­de superb, nuanța British Racing Green.

Culorile alese pentru băi sunt, de asemenea, menite să pună în va-loare decorul clasic, cu accent pe cele două aplice din cristal și oglinda moștenită din familie. În contrast, camera de zi și lo­cul de luat masa sunt de un alb stră­lu­citor. Aici, masa Louis Phillipe, cum­părată de la Paris din fai­mosul Porte de Clignancourt, și vitrina olandeză de secol XIX sunt surcla­sate de lampa suspendată a lui Ingo Maurer, Zettel’z.

Scaunele reprezintă mariajul perfect în­tre cele două stiluri, Louis Ghost de­­sign Phillipe Starck pentru Kartell. Cine nu e oare îndrăgostit de crea­țiile Patriciei Urquiola? Aici, în camera de zi, canapeaua ei Tufty Time pen­tru B&B Italia nu putea fi mai bine pusă în valoare. Aceasta, alături de mă­suța de cafea Fontana Arte, supor­ții de reviste de la Vitra și scaunul de copii Puppy de la Magis creează o insulă de mobi­lier modern.

De jur îm­pre­jur, pereții sunt decorați cu ta­blouri de Pacea, Va­sile Gri­gore, Magdalena Rădulescu și Pa­vel Mi­racovici. Tot aici mai sunt câ­teva piese Art Deco cum­pă­rate de la Par­ma și un scaun coreean cu simbolul norocului, datat secolul XVIII. Veioza cu abajurul din pergament, pe jumătate ștan­­țat, are o obârșie in­de­­cisă, căci Vlad o are de când se știe.

Bucătăria este locul în care întotdeauna toți prietenii se adună să vorbească. Åži asta nu neapărat pentru că se pot servi cu băutură din frigiderul Smeg de culoarea oului de rață. Modern, din inox, mobilierul de bucătărie nu are dulapuri, ci numai rafturi pe care zahărul, făina, pastele, legumele, fructele, paharele, farfuriile sunt expuse la vedere dând culoare locului. Un perete roșu venețian marchează personalitatea spațiului.

ARTICOLE SIMILARE

1 iunie – evaluari gratuite ale auzului la Starkey

realitatea

Cadoul perfect de Crăciun: sticla de șampanie pictată de artista Yayoi Kusama

Ciocîrlan

Retete de vara – Tarta cu legume!

realitatea

Care a fost ultima dorinţă a lui Geo Costiniu, “Alain Delon de Romania”! Actorul s-a stins din viaţă la doar 63 de ani

Machiaj pentru cea mai importanta zi

realitatea

Cum se va schimba industria cazinourilor în următorii 20 de ani?

Tabu Tabu

Scrie un comentariu