Tabu
Image default
CULTURESlider

Martin Scorsese a realizat un docu-rock despre turneul lui Bob Dylan – Rolling Thunder Revue

“Rolling Thunder Revue: O poveste despre Bob Dylan de Martin Scorsese”, va fi difuzat de Netflix în 12 iunie.

Primul lucru pe care trebuie să-l știți despre film este că el conține câteva dintre cele mai interesante imagini ale lui Dylan din concerte. Imaginile sunt din turneul Rolling Thunder Revue, acolo unde Dylan a apărut pe scenă purtând rimel greu și un machiaj alb al unui mim, precum și (ocazional) o mască de plastic transparentă. Dylan era înconjurat de muzicieni precum T-Bone Burnett și violonista Goth Scarlet Rivera.

Turneul Rolling Thunder Revue, așa cum arată și filmul lui Scorsese, nu a fost un succes financiar (de fapt, a fost un dezastru), și asta face parte din mistica sa. Au pierdut toți acești bani … și nimeni nu a fost afectat de acest lucru. Cu excepția, desigur, managerilor și contabililor. Documentarul lui Scorsese arată și dimensiunea politică a turneului Rolling Thunder Revue care s-a desfășurat într-un moment în care atmosfera Americii se schimba. Președinția lui Nixon și războiul din Vietnam ajunseseră la capăt, patriotismul bicentenar apărea (cu “Rocky” și Reagan). Turneul lui Dylan era despre “autenticitate”, dar ceea ce arată filmările din spatele scenei sunt niște oameni care trăiesc fericiți în comun, care compun muzică la comun, într-o bulă a lor ermetică.

Scorsese exploatează această bulă cu un romantism neobosit deși el nu a filmat niciun cadru al acestui film în afară de interviuri (restul sunt imagini de arhivă) însă le montează cu sinceritate și nostalgie.

ARTICOLE SIMILARE

Dureri de cap, deshidratare, picioare umflate | Remedii naturale pentru problemele provocate de căldură

Andreea Damian

Ce culoare evită Kate Middleton să poarte

Andreea Damian

Invata sa te machiezi ca Marilyn Monroe

realitatea

Războiul borșului, Ucraina: Nu v-a ajuns să furați Crimeea, vreți să ne furați și borșul

Dora Constantinovici

Peștele clovn ar putea să dispară din cauza poluării cu lumină artificială a recifelor

Andreea Damian

Un serial abia lansat a reușit să devanseze „Game of Thrones“ pe IMDb

Andreea Damian

Scrie un comentariu